Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Έφυγε ο Αριστείδης Βλάσσης

Έφυγε από έμφραγμα τρεις ημέρες μετά τα εγκαίνια της έκθεσής του στη γενέτειρά του στο Ηράκλειο ο Κρητικός ζωγράφος Αριστείδης Βλάσσης, που ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα.
«Εσβησε» ξαφνικά ο ζωγράφος Αριστείδης Βλάσσης
Συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Αυτοδιοίκησης, Κρητικοί καλλιτέχνες είπαν σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγ. Τίτου το ύστατο χαίρε στον 68χρονο ζωγράφο, ενώ παράλληλα πολλοί ήταν αυτοί που πέρασαν από την έκθεσή του που είναι σε εξέλιξη στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου στο κέντρο του Ηρακλείου.
Στο ήθος, στην παιδεία και στο ταλέντο του βραβευμένου Κρητικού ζωγράφου αναφέρθηκε στον επικήδειο λόγο του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ενώ εκδόθηκαν πολλά συλλυπητήρια μηνύματα από εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Μαχητής
Οπως αναφέρθηκε, ο Αριστείδης Βλάσσης, παρά το κινητικό του πρόβλημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, ξεπέρασε τον εαυτό του, δίνοντας δείγματα μεγάλου ζωγράφου. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1947, όπου έζησε και δημιούργησε έως το 1994. Εκτοτε ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα.
Δάσκαλός του υπήρξε ο γνωστός ζωγράφος Ανδρόγεως Αλεξανδρίδης, που διέκρινε το ταλέντο του Βλάσση και τον δίδαξε με τον καλύτερο τρόπο πώς να εκφράσει αυτό που άλλωστε είχε μέσα του: την ευαισθησία, τη φαντασία και την καλλιτεχνική ωριμότητα.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: