Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Κύριοι της Αριστεράς είναι στο χέρι σας να οδηγήσετε τη χώρα στην χρεοκοπία

Η άρνηση δεν δίνει λύση
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην χρεοκοπία υπερασπιζόμενη την αξιοπρέπεια των ελλήνων έχοντας ως βασικό επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη λιτότητα.
Μπορεί να το κάνει! Αν έχει το δικαίωμα ή αν είχε το δικαίωμα θα απαντήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος.
Η προσέγγιση είναι απόλυτα σωστή σε ότι αφορά ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη λιτότητα. Πρόκειται όμως για διαπίστωση χωρίς να παρουσιάζεται κάποια λύση. Ποια είναι η λύση που δίνεται στην πεντάχρονη λιτότητα.
Η άρνηση δεν δίνει λύση.
Πρέπει να θυμηθούμε αυτό που είναι γνωστό σε όλους.
Όταν ένα νοικοκυριό δεν έχει έσοδα κόβει δαπάνες.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα μειώσει μισθούς και συντάξεις.
Η στρατηγική αυτή όμως οδηγεί υποχρεωτικά σε νέους φόρους ενώ δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ίδιου του συστήματος εξαιτίας και της υψηλής ανεργίας.
Ο δημόσιος υπάλληλος της χώρας που είναι ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία θεωρεί βέβαιο ότι θα παραμένει προστατευμένος και στο νέο και άγνωστο οικονομικό περιβάλλον που θα φέρει ένα πιστωτικό γεγονός.
Ο κρατικός υπάλληλος έχει ένα πλεονέκτημα που δεν τον έχει άλλος.
Πρόκειται για την εργασιακή ασφάλεια που απολαμβάνει που του δίνει η εργασιακή σχέση του με το κράτος.
Αντίθετα με τον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα που ζει και εργάζεται με υπο το καθεστώς της απόλυσης.
Η σταθερότητα της εργασίας πρέπει να θεωρείται αμοιβή και όχι ως κεκτημένο δικαίωμα διότι είναι πλεονέκτημα να εργάζεται κάποιος με ασφάλεια μέχρι να φθάσει η ώρα της σύνταξης.
Στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας πρώτα θα πληγεί αυτός που προστατεύεται από το κράτος. Όμως Οι επιπτώσεις θα είναι οδυνηρές και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Όλοι χάνουν από μία χρεοκοπία.
Κύριοι της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι στο χέρι σας να δημιουργήσετε μια χώρα εκ του μηδενός αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να αναλάβουν άλλοι την ανασυγκρότησή της.
Είναι πιθανό ότι τα αποτελέσματα μιας χρεοκοπίας θα τα διαχειριστούν κάποιοι που δεν θα βαρύνονται με αυτή την απόφαση.
Δεν σας προτρέπω να αλλάξετε αυτά που θέλετε να υπερασπιστείτε.
Το μόνο που μπορώ να ζητήσω είναι όπως ένας υπόδικος που παρακολουθεί την ακροαματική διαδικασία και περιμένει στο τέλος υπομονετικά την …ποινή που θα του επιβληθεί.
Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ζει σαν υπόδικος περιμένοντας την ποινή του.
Αν όμως την τελευταία στιγμή θέλετε πράγματι να είστε η Αριστερά της ελπίδας βρείτε το δρόμο προς τον ρεαλισμό για το καλό της χώρας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος 

Ακυβερνητο καραβι ειμαστε. 
Ολα στη τυχη, ολα επικοινωνιακα, χωρις σχεδιο χωρις ικανοτητες, ανευθυνοι πολιτικαντιδες, ανεπαγγελτοι χαραμοφαηδες και ενας λαος συνυπευθυνος για τις επιλογες του που σε ενα βαθμο του αξιζει αυτο που εχει κ αυτο που θα παθει...δυστυχως

Δεν υπάρχουν σχόλια: