Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Λιόψωμο

Υλικά :

1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό κατά προτίμηση)
2 ½ ποτήρια του νερού χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
2 ½ ποτήρια του νερού, νερό
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη σε λίγο χυμό λεμονιού
1 πιάτο της σούπας γεμάτο ελιές μαύρες (όχι ξυδάτες) καθαρισμένες από κουκούτσια και τεμαχισμένες σε 4-5 κομματάκια

Εκτέλεση :

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To άριστο θα ήταν να είχαμε έναν ηλεκτρικό μύλο και να αλέσουμε το σιτάρι. Αυτά τα άσπρα αλεύρια δε λένε.