- Μερίδες : 4
- Χρόνος προετοιμασίας : 15m
- Χρόνος μαγειρέματος : 40m
- Έτοιμο σε : 50m
Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Μεσσηνία όπως μας την εμπιστεύτηκε η κυρία Μαντώ Ηλιοπούλου από το εστιατόριο Θάμα. Οι σταφίδες δίνουν στη σάλτσα της ντομάτας μια ιδιαίτερη, ελαφρώς γλυκόξινη γεύση που μεταμορφώνουν τον μπακαλιάρο σε ένα πιάτο απίστευτης νοστιμιάς.

Υλικά
- 1 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαλμυρισμένο, σε φέτες
- 3 κρεμμύδια μεγάλα, σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι σταφίδα μαύρη Κορινθιακή
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας φρέσκιας
- 3 ντομάτες, σε ροδέλες
- 3 φύλλα δάφνης
- 3 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο .
Βήμα 2
Σε
ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αφού μελώσουν, ρίχνετε το χυμό της ντομάτας, πολύ λίγο αλάτι, πιπέρι και
τις σταφίδες.
Βήμα 3
Σε ένα ταψί στρώνετε τις ροδέλες της ντομάτας, από πάνω ακουμπάτε τις φέτες του μπακαλιάρου και τα δαφνόφυλλα.
Βήμα 4
Περιχύνετε
το φαγητό στο ταψί με τη σάλτσα από το τηγάνι και ψήνετε στο φούρνο για
35-40 λεπτά μέχρι το λάδι να βγει στην επιφάνεια. Σερβίρετε το φαγητό
σε πιάτα, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου