Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Δεν είναι Σόιμπλε όλοι οι Γερμανοί...


ZDF: Ο Γκρέγκορ Γκίζι για την Ελλάδα και την κρίση.

 Απόσπασμα της συζήτησης στις 29/01/2015 στο Δεύτερο Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι της δημοσιογράφου Μάιμπριτ Ίλλνερ (Maybrit Illner) με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς "Die Linke" Γκρέγκορ Γκίζι (Gregor Gysi) πάνω σε θέματα που αφορούν την ελληνική κρίση και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
 (Πηγή: ZDF, Maybrit Illner, Sendung vom 29. Januar 2015). Μετάφραση απ' τα Γερμανικά εξ' ακοής και υποτιτλισμός: Χάρης Αργυρόπουλος (argylos.ch@gmail.com) 

 Μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, που δείχνει μεταξύ άλλων και την οριοθέτηση της γερμανικής Αριστεράς σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και στα λόγια του Γκίζι είναι εμφανής μια σχετική υπεροψία του "πολιτισμένου" Ευρωπαίου σε σχέση με τους κακομοίρηδες του Νότου που θα πρέπει να τους βοηθήσουμε ν' αναπτυχθούν για να μην επιβαρύνονται οι "δικοί μας" φορολογούμενοι. Κατά τα άλλα πολύ ενημερωτικός για τον μέσο Γερμανό, που αυτό που στοχευμένα και επιλεκτικά συνήθως ακούει είναι πως οι Έλληνες είναι ένας ηλίθιος λαός που ψηφίζει ανεύθυνους πολιτικούς.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: