Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν θέλησε να διευκολύνει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ !

Το Πανεπιστήμιο είναι του ΣΥΡΙΖΑ επειδή έτσι γουστάρει, νταβατζιλίκι ρε μεγάλε. Ακόμη δεν το πήρες είδηση; Θες φάπες κι εσύ για να στρώσεις ή να σε τρελάνουν στους "ψόφους" στο twitter;
«Πολιτειακή ανωμαλία, βία και αντισυνταγματική συμπεριφορά» καταγγέλλει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης, λέγοντας ότι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ηγήθηκαν», το μεσημέρι της Δευτέρας, παραβίασης της κεντρικής πύλης του Ιδρύματος, που οδήγησε στην είσοδο φοιτητών στον χώρο της Πρυτανείας, οι οποίοι αρνούνται να φύγουν και πραγματοποιούν συνέλευση στην αίθουσα της Συγκλήτου χωρίς να τους έχει δοθεί άδεια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Φορτσάκη, «σήμερα το πρωί τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ. Αλεξόπουλος, Μαντάς και η κυρία Φωτίου, εισήλθαν χωρίς άδεια στο Κεντρικό Κτίριο του Ε.Κ.Π.Α., διευκολύνοντας, παράλληλα, την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαρισταμένους, που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο.
» Οι τρεις βουλευτές απαίτησαν την άρση των μέτρων ελέγχου κατά την είσοδο στο Κεντρικό Κτήριο του Ε.Κ.Π.Α. και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων. Σημειώνεται ότι αστυνομικές δυνάμεις δεν υπήρχαν στον πέριξ χώρο.
» Η ομάδα φοιτητών και εργαζομένων, που φαίνεται να πρόσκεινται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και εισήλθαν μαζί με τους Βουλευτές, πραγματοποιούν αυτήν την στιγμή χωρίς σχετική άδεια συνάντηση-συνέλευση σε αίθουσα του κτιρίου με εγκατάσταση μικροφωνικών και μεγαφωνικών συστημάτων! Τις ενέργειες αυτές και το συναίσθημα ευθύνης των εμπλεκομένων το αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».
Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί ένταση στον χώρο του Ιδρύματος μετά την αποτυχημένη προσπάθεια ομάδων φοιτητών να μπουν στο χώρο της Πρυτανείας, όπου είχε διαρρεύσει όμως η φήμη ότι πρόκειται να γίνει κατάληψη με αποτέλεσμα η διοίκησή του να λάβει απόφαση να κλείσουν οι πύλες του κτιρίου.
Τελικά, οι τρεις βουλευτές συναντήθηκαν τη Δευτέρα με τον αντιπρύτανη του Ιδρύματος για θέματα ακαδημαϊκής λειτουργίας Κ. Μπουραζέλη, και μαζί του συζήτησαν τα θέματα φύλαξης του Ιδρύματος εκφράζοντας την αντίθεσή τους, για την πολιτική ελέγχου όσων μπαίνουν στο πανεπιστημιακό χώρο και τονίζοντας ότι πρέπει να είναι ελεύθερη η είσοδος στον πανεπιστημιακό χώρο.
Οι τρεις βουλευτές τελικά έφυγαν μετά την συνομιλία τους με τον κ. Μπουραζέλη. Οι φοιτητές όμως έμειναν. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: