Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ελληνες πιλότοι των F-16

Αφήστε τον Τομ Κρουζ να κάνει τα δικά του στην παλιά ταινία του Χόλιγουντ «Top Gun» - έτσι και αλλιώς όλα ήταν ένα σενάριο. Εδώ μιλάμε για πραγματικές ασκήσεις που κόβουν την ανάσα και αποδεικνύουν γιατί οι έλληνες πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών είναι ανάμεσα στους; κορυφαίους.
Όπως αναφέρει το Zarpa.gr, η Πολεμική Αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα το video με τις επιδείξεις της ομάδας F-16 "Ζευς" (F-16 Demo Team) που εδρεύει στα Χανιά στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Οι εκπληκτικές εικόνες είναι από την επίδειξη AIR14 PAYERNE που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, κοντά στη Βέρνη της Ελβετίας και εντασσόταν στις εκδηλώσεις εορτασμού των 100 χρόνων της ελβετικής αεροπορίας.
Συμμετείχε η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" (F-16 Demo Team), που εδρεύει στα Χανιά στην 115 Πτέρυγα Μάχης, και ο Σμηναγός (Ι) Γεώργιος Ανδρουλάκης.
Η ομάδα πραγματοποίησε δύο επιδείξεις, τις οποίες παρακολούθησαν πάνω από 200 χιλιάδες θεατές και πλήθος αντιπροσωπειών και επισήμων από πολλές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: