Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Έρανος για το ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος σε πιστούς που δεν μπορούν να τον ακούσουν

 Ακολουθώντας οδηγίες σχετικής εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου πολλοί Μητροπολίτες ζήτησαν με δικές τους εγκυκλίους από τους πιστούς των Μητροπόλεων τους να συνεισφέρουν οικονομικά μέσω δισκοφορίας για τη λειτουργία του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι σχετικές εγκύκλιοι προκάλεσαν τη απορία πολλών πιστών καθώς:
1. Σε πολλές Μητροπόλεις οι πιστοί δεν έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν το ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, μάλλον δε για να είμαστε ακριβείς το ραδιοσταθμό της Αρχιεπισκοπής, αφού αυτός εκπέμπει μόνο στην Αθήνα και αναμεταδίδεται από μερικούς μόνο ραδιοσταθμούς άλλων Μητροπόλεων. Έτσι οι πιστοί κλήθηκαν να συνεισφέρουν οικονομικά για τη λειτουργία ενός ραδιοφώνου που δεν μπορούν να ακούσουν.
2. Ως γνωστόν η πορεία και ο χαρακτήρας των εκπομπών του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος

έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων κατά το παρελθόν. Νεωτεριστές θεολόγοι και κληρικοί αποτελούν την πλειονότητα των παραγωγών των εκπομπών. Για το λόγο αυτό πολλοί Μητροπολίτες έχουν διακόψει την αναμετάδοση του προγράμματος του σταθμού αυτού από τους δικούς τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και επιλέγουν την αναμετάδοση του ραδιοφώνου της Πειραϊκής Εκκλησίας που χαρακτηρίζεται αναμφίβολα από πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα, εκκλησιαστικό περιεχόμενο και θεολογικό πατερικό λόγο. Έτσι η πλειονότητα των πιστών της Ελλάδος –ευτυχώς- μπορεί να ακούει το ραδιοσταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας και όχι αυτόν της Εκκλησίας της Ελλάδος.
3. Ως γνωστόν πολλές Μητροπόλεις, ακόμη και από τις φτωχότερες, με ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες, λειτουργούν με πολλές θυσίες δικούς τους ραδιοσταθμούς με ελάχιστα έξοδα και βασίζονται στην εθελοντική εργασία και προσφορά πρόθυμων πιστών. Οι ραδιοσταθμοί αυτοί των κατά τόπους Μητροπόλεων δεν ενισχύονται οικονομικά από την Ιερά Σύνοδο που φαίνεται να φροντίζει μόνο για τον πολυέξοδο ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.
4. Οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην συντριπτική τους πλειονότητα αμείβονται. Ήδη δε λόγω των εξόδων λειτουργίας του ο ραδιοσταθμός στο πρόσφατο παρελθόν βρέθηκε στα πρόθυρα οριστικής παύσης της λειτουργίας του. Σε αυτόν εργάζονται και αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι μέχρι πρότινος αμείβονταν πέραν του μισθού τους με επιπλέον χρήματα για την εργασία τους στο ραδιοσταθμό.
5. Είναι σαφές ότι κάτι δεν πάει καλά στο ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και αυτό αφορά κυρίως την άλωσή του από νεωτεριστές θεολόγους και κληρικούς που τον έχουν μετατρέψει σε βήμα εκκοσμικευμένου λόγου και διασκέδασης. Πριν λοιπόν στραφούν στο λαό με το αίτημα οικονομικής βοήθειας ας κοιτάξουν οι αρμόδιοι να διορθώσουν το περιεχόμενο του εκπεμπόμενου σήματος…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: