Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Χωρίς Ιερέα σήμερα το Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου

milesi
Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία. Η γιορτή της Παναγίας μας εορτάζεται σε όλη την Ορθοδοξία, όπου όλος ο κόσμος εκκλησιάστηκε και δόξασε την Υπεραγία Θεοτόκο.
Δυστυχώς σήμερα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι δεν εορτάστηκε πανηγυρικά η Κοίμηση της Θεοτόκου που τόσο ευλαβείτο ο Άγιος.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κανένας Ιερέας από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν πήγε να λειτουργησει στο Μοναστήρι με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες προσκυνητές που πήγαν εκεί να εκκλησιαστούν και να προσκυνήσουν το κελί του Αγίου Πορφυρίου επέστρεψαν στα μέρη τους αλειτούργητοι, ενώ άλλοι πήγαν σε κάποια κοντίνη εκκλησία.
Να αναφερθεί ότι και κατά την Πανήγυρη της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στις 5 και 6 Αυγούστου, που ενώ είχαν προσέλθει εκατοντάδες λαού δεν πήγε κανένας Αρχιερέας.
πηγή

1 σχόλιο:

ΝΕΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΗ είπε...

Οταν πηγε ο π.Νηφων με εντολη του αρχιεπισκοπου να αναλαβει το μοναστηρι οι υπεύθυνοι τον εδιωξαν.μια Κυριακή ενω ηξεραν οτι θα λειτουργησει εβαλαν χαρτι στην εισοδο οτι ο ναος δεν θα λειτουργηθει.ο π.νηφων αναγκαστικά εφυγε.τωρα ψαχνουν για ιερείς