Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ψέματα, Διαβόητα Ψέματα και Π Ρ Ο Π Α Γ Α Ν Δ Α

 Σε μετάφραση Ειρ. Μητροπούλου
Με αυτό τον τίτλο, άρθρο του καθηγητή Arshad M. Khan δημοσιεύεται στην έγκυρη ηλεκτρονική εφημερίδα «Ευρασιατική Επιθεώρηση», της οποίας κάθε δημοσίευμα συνοδεύεται από την εξής επισήμανση:
«Η Ευρασιατική Επιθεώρηση είναι μια ανεξάρτητη εφημερίδα και Δεξαμενή Σκέψης, που παρέχει σε ειδικούς αναλυτές την δυνατότητα να αναπτύξουν μιαν ευρεία γκάμα θεμάτων, τα οποία συχνά παραβλέπονται ή παρουσιάζονται ελλειπώς από τα ΜΜΕ υπό Δυτική κυριαρχία.
Παρά το ότι οι περιοχές της Ευρασίας και της Αφροασίας περιλαμβάνουν τα 70% του πληθυσμού της γής, οι ειδήσεις και αναλύσεις εξακολουθούν να κυριαρχούνται από την αμερικανική εκδοχή -και εδώ παρεμβαίνει η Ευρασιατική Επιθεώρηση για να προσφέρει την εναλλακτική, σε βάθος παρουσίαση των γεγονότων.» 

Το άρθρο (σε μετάφραση Μιχ.Στυλιανού) επισημαίνει τα ακόλουθα, για τα Διαβόητα Ψέματα και την Προπαγάνδα αναφορικά με την κατάρριψη του ΜΗ17 στο Νονιέτσκ και την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα:

«Ένα ψέμα που επαναλαμβάνεται συχνά γίνεται αλήθεια. Αυτό λένε. ΄Ετσι, περισσότεροι από τα δύο τρίτα των Αμερικανών είχαν πεισθεί για τα Οπλα Μαζικής Καταστροφής του Σαντάμ Χουσσεϊν και για τους δεσμούς του με την Αλ Κάϊντα, παρά το γεγονός πως επικεφαλής της λαϊκής κυβέρνησής του ήταν ένας Χριστιανός πρωθυπουργός. Πού είναι σήμερα οι Χριστιανοί του Ιράκ;...Ψέματα που στοίχισαν χιλιάδες ζωές, εκατομμύρια εκτοπισμένων, δισεκατομμύρια δολλαρίων που σπαταλήθηκαν.

΄Επειτα ήταν η κατηγορία ότι ο ΄Ασσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα- η οποία έχει αποδειχθεί τώρα ψεύτικη. Μα για ποιό λόγο να έκανε κάτι τέτοιο, όταν τα συμβατικά του όπλα και η αεροπορία του ήταν πιό αποτελεσματικά και χωρίς τον κίνδυνο της διεθνούς καταδίκης ή και της αλλαγής της κατεύθυνσης του ανέμου; Εδώ, στην παρά λίγο «στραβή», οι Ρώσοι κανόνισαν μια συμφωνία που έσωζε τα προσχήματα.

Τώρα έχουμε την τραγωδία του αεροπλάνου της Μαλαισία Αιρλάϊνς ΜΗ17. Χωρίς να παρουσιάζουν σαφείς αποδείξεις, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τους Ουκρανούς αντάρτες ότι το κατέρριψαν και τους Ρώσους ότι τους έδωσαν τους πυραύλους. Γιατί; Οι Ρώσοι τονίζουν ότι αμερικανικός κατασκοπευτικός δορυφόρος επόπτευε την περιοχή. Γιατί, τότε, δεν δίνουν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες; 
Ερωτούν γιατί οι Ουκρανοί ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας έτρεψαν την γραμμή πτήσης του Μαλαισιανού αεροπλάνου 500 χιλιόμετρα νοτιώτερα από την κανονική γραμμή πτήσης και επάνω από την ζώνη των εχθροπραξιών;
Οι Ρώσοι επίσης εδημοσίευσαν εικόνες ενός αερωθουμένου χωρίς αναγνωριστικές ενδείξεις, επομένως μαχητικού τζέτ, που πετούσε κοντά στο Μαλαισιανό αεροσκάφος. Δοθέντος ότι οι αντάρτες δεν διαθέτουν αεροπλάνα, το μόνο συμπέρασμα που μένει είναι ότι ανήκε στην ουκρανική αεροπορία.

Μας είπαν για βεβήλωση λειψάνων, για εμποδισμένη πρόσβαση στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους και άλλες κατηγορίες. Αλλά το σημείο συντριβής είναι πολεμική ζώνη και κατά τη μετάδοση του Ρώϋτερ, ο Ολλανδός Πίτερ Βάν Βλίτ, του οποίου η ομάδα παρέλαβε τα πτώματα, δήλωσε πως  τα ανταρτικά συνεργεία συλλογής των νεκρών επετέλεσαν ένα αξιοθαύμαστο έργο στη συλλογή και συντήρηση των λειψάνων, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. 
Στο μεταξύ ο εφιάλτης συνεχίζεται για τις ρωσικές κοινότητες στις ανατολικές επαρχίες, με χιλιάδες να εγκαταλείπουν τα βομβαρδιζόμενα σπίτια τους και να καταφεύγουν για άσυλο στη Ρωσία. 

Ερώτημα: Εάν η ουκρανική κυβέρνηση είναι τόσο ανθρωπιστική, γιατί δεν τρέχουν για καταφύγιο στα δυτικά, μέσα στην Ουκρανία;
Τά μαύρα κουτιά του ΜΗ17 παραδόθηκαν στους Μαλαισίους (της κρατικής επιτροπής ερρεύνης), για να τα επιδώσουν στον ICAO, αλλά αυτοί, για λόγους που αυτοί ξέρουν καλύτερα, τα παρέδωσαν στις βρετανικές αρχές. Λαμβανομένων υπόψη των υβριστικών δηλώσεων του κ. Κάμερον και των πιέσεων στους δημοσίους υπαλλήλους να υπηρετήσουν «το εθνικό συμφέρον», θα μάθουμε την αλήθεια ποτέ; Η αποκωδικοποίηση του καταγραφέα οργάνων θα πάρει χρόνο, άν και είναι απίθανο να αποκαλύψει πολλά, έάν το αεροσκάφος έχει πληγεί από πύραυλο. ΄Ετσι, εάν κάτι μπορεί να μαθευτεί, αυτό θα προέλθει από το μαγνητόφωνο του πιλοτηρίου. Αυτό δεν απαιτεί αποκωδικοποίηση, γιατί λοιπόν αφήνουν τις οικογένειες να περιμένουν; 

Στο μεταξύ το προπαγανδιστικό φράγμα-πυρός συνεχίζεται. ΄Οχι μόνο για την τραγωδία του αεροπλάνου, αλλά και για τη συνεχιζόμενη καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Νάβι Πίλαιυ, δημόσια χαρακτήρισε τους βομβαρδισμούς ΄Εγκλημα Πολέμου
Παιδιά σκοτώνονται ένα κάθε ώρα, περισσότεροι από τους τραυματίες και τους νεκρούς είναι ηλικίας κάτω των 5 ετών, δήλωσε εθελοντής αναισθησιολόγος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα». Τα τούνελ για τα οποία διαμαρτύρεται ο Νετανιάχου έγιναν απαραίτητα από την μεταβολή της Γάζας σε μια γιγάντια φυλακή, με τον παράνομο στρατιωτικό αποκλεισμό της. Καθώς τα πτώματα σωριάζονται, συμπεριλαμβανομένων της ανακατωμένης μάζας παιδιών στον βομβαρδισμό σχολείου την περασμένη Πέμπτη, ποια είναι η απάντηση;

Η μόνη βιώσιμη απάντηση είναι ειρήνη. ΄Οχι ατέρμονες ειρηνευτικές συνομιλίες, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις ντε φάκτο προσαρτήσεις με εγκαταστάσεις οικισμών, αλλά πραγματική ειρήνη. Αλλοιώς το Ισραήλ τελικά θα βρεθεί στην ίδια θέση που βρισκόταν η Νότια Αφρική- όλοι οι απάνθρωποι σκοτωμοί μια τραγωδία χωρίς νόημα.»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: