Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ο δαιμονισμός καλα κρατεί...

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Το πρώτο "βάπτισμα" παιδιού ζευγαριού ομοφυλόφιλων γυναικών θα τελέσει "Καθολικός επίσκοπος"

LifeSiteNews.com / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


Η Karina Villarroel και η Soledad Ortiz θα γίνει το πρώτο "παντρεμένο" ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών που το παιδί τους θα λάβει το καθολικό "βάπτισμα" στην Αργεντινή το Σάββατο σε μια τελετή στον καθεδρικό ναό της Αρχιεπισκοπής της Κόρδοβα, με παρατηρητές να φοβούνται ότι αυτό αποτελεί τέχνασμα για να ανατρέψει την Καθολική διδασκαλία σχετικά με το γάμο.


Η πρόεδρος της Αργεντινής Cristina Fernández de Kirchner, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να περάσει ο νόμος για τον "γάμο" ατόμων ιδίου φύλου το 2010, έχει συμφωνήσει να είναι η νονά.


«Είχαμε μια ακρόαση με τον Αρχιεπίσκοπο Carlos Ñáñez και μας είπε ότι δεν  υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κόρη μας να βαφτιστεί στον Καθεδρικό Ναό»,  είπε η Villarroel στην τοπική εφημερίδα ‘La Voz del Interior’.


Σύμφωνα με τοπικές πηγές το βάπτισμα «θα ήταν πολύ περισσότερο δύσκολο εάν ο Jorge Bergoglio δεν ήταν ο Πάπας».


Τον Σεπτέμβριο του 2012, ο Bergoglio, τότε αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, διέταξε όλους τους ιερείς να εκτελούν το Μυστήριο του Βαπτίσματος σε όλα τα νήπια, στα παιδιά των ανύπαντρων μητέρων και εκείνα που είναι εκτός γάμου. Ο Αρχιεπίσκοπος Bergoglio προειδοποίησε τους ιερείς να μην είναι «υποκριτές» στην εκτέλεση των μυστηρίων οδηγώντας τους ανθρώπους μακριά από τη σωτηρία.


Σύμφωνα με τον Κώδικα Κανονικού Δικαίου των Ρωμαιοκαθολικών, για να βαφτιστεί ένα βρέφος στην Καθολική Εκκλησία, «πρέπει να υπάρχει μια θεμελιώδης ελπίδα ότι το βρέφος θα ανατραφεί μέσα στην καθολική θρησκεία».

«Αν αυτή η ελπίδα απουσιάζει εντελώς, το βάπτισμα πρέπει να καθυστερήσει, αφού οι γονείς ενημερωθούν για τους λόγους αυτούς», λέει  ο κανόνας 868 § 1.


Ωστόσο, το ζευγάρι των ομοφυλόφιλων γυναικών δήλωσε ότι δεν έχουν πρόθεση να μεγαλώσουν το παιδί σύμφωνα με την Καθολική πίστη.


«Μεγαλώσαμε σε καθολικές οικογένειες, αλλά δεν πηγαίνουμε στην εκκλησία συχνά», είπε η Villaroel, η μη – βιολογική "μητέρα" στα ΜΜΕ. «Θέλουμε να την βαφτίσουμε και, στη συνέχεια, το μωρό μπορεί να αποφασίσει τι θέλει να κάνει και να ακολουθήσει την καρδιά της».


Οι δύο ομοφυλόφιλες είπαν ​​ότι συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο Carlos Ñañez προσωπικά, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε απόρρητες "ειδικές οδηγίες" στον πατέρα Carlos Varas για να εκτελέσει το βάπτισμα.


Σε μια προσπάθεια να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του κανονικού δικαίου ο Αρχιεπίσκοπος Ñañez φέρεται να έδωσε εντολή στον π. Varas να είναι ιδιαίτερα «προσεκτικός» στην επιλογή των αναδόχων. Οι ίδιοι οι γονείς θα κληθούν κατά την τελετή του βαπτίσματος να δηλώσουν την πίστη τους και να "απορρίψουν την αμαρτία".


Μένει να δούμε ποια θα χαρακτηρισθεί ως «μητέρα» στο πιστοποιητικό βάπτισης του παιδιού και ορισμένοι φοβούνται ότι οι γυναίκες θα πιέσουν να εγγραφούν και οι δύο ως μητέρες.


Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο πάστορας της Εκκλησίας της Αγγλίας αρνήθηκε να εγγράψει δύο ομοφυλόφιλες γυναίκες ως μητέρες στο σχετικό βαπτιστικό πιστοποιητικό. Ο αιδεσιμότατος George Gebauer δεν αρνήθηκε να εκτελέσει την τελετή, αλλά αρνήθηκε την εγγραφή των δύο γυναικών ως "μητέρες", ζητώντας μια από αυτές να εγγραφεί ως νονά. Η Εκκλησία της Αγγλίας  δημοσίως διόρθωσε τον πάστορα και προχώρησε στην εγγραφή των δύο γυναικών ως «μητέρες».


Η Karina Villarroel, η μη – βιολογική "μητέρα" του μωρού Ummah η οποία είναι αστυνομικός, μήνυσε το αστυνομικό τμήμα της Κόρδοβα επειδή απέρριψε το αίτημά της να πάρει «άδεια  μητρότητας» 180 ημερών.


Το "βάπτισμα" έχει προγραμματιστεί για αυτό το Σάββατο 5 Απριλίου στον Καθεδρικό Ναό της Κόρδοβα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: