Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ: ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ - Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας

Επιτέλους ο Ζηζιούλας κατόρθωσε νά γίνει σύγχρονος ορθόδοξος επίσκοπος. Ακαδημαϊκός καί στήν κενολογία. Όλη αυτή η πατριαρχική ευχαριστιολογία στηρίζεται στήν ψευδαίσθηση, όπως καί ο οικουμενισμός πού υπηρετεί, ότι υπάρχει ενότης εκκλησίας καί κράτους. 
 
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, Ή ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ. ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.
Αμέθυστος

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΈΝΑΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΚΑΚΟΔΟΞΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΣΑΝ ΤΟ ΖΗΖΙΟΥΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

Το συγκεκριμένο blog όχι απλώς προβάλλει το Φανάρι και κάποιους καταφανώς κακόδοξους Φαναριώτες όπως π.χ. τον Περγάμου αλλά δικαιολογεί κι από πάνω τα ολισθήματα του πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Ο ιστολόγος του μάλιστα έχει δηλώσει πως ό,τι κάνει ο Βαρθολομαίος το κάνει για το καλό της Εκκλησίας και είναι σύμφωνο sic με την Αγία Γραφή και την ουσία sic των ιερών κανόνων!!!
Έχει μετατραπεί σε αδίστακτο βήμα προώθησης του οικουμενισμού προσπαθώντας να χρυσώσει το χάπι δημοσιεύοντας και αντιοικουμενιστικά κείμενα όπως π.χ. του Πειραιώς, του π.Γκοτσόπουλου, του π.Ιωήλ κ.ά.
Επίσης προβάλλει κάποιους εκσυγχρονιστές-νεωτεριστές τύπου παπα-Θερμού προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.
Καλό θα είναι οι παραδοσιακοί πιστοί να προσέχουν με το συγκεκριμένο οικουμενιστικό blog.

Ανώνυμος είπε...

Δε "θάβει" απλώς τα φιλοπατριαρχικά σχόλια αλλά τα μεταπλάθει και τα σερβίρει σαν φιλοπατριαρχικά! Δεν έχω ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά ιστολόγου!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τους προηγούμενους σχολιαστές γιατί μας άνοιξαν τα μάτια!

Ανώνυμος είπε...

Ο αείμνηστος Ψαρουδάκης για το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης: 1)"Αλλού θα έπρεπε να στραφεί το Φανάρι και να καθαρίσει πρώτα την κόπρο του Αυγείου που με τη δυσοσμία των αιρετικών δοξασιών(Χαρκιανάκη-Ζηζιούλα) και τον οικουμενισμό στους κόλπους του, μολύνει και κατασκανδαλίζει τον ιερό χώρο της Ορθοδοξίας". 2)"Για τη σημερινή κατάσταση της Εκκλησίας το πιο μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την τυχοδιωκτική του πολιτική,τις ερωτοτροπίες του με την παναίρεση του οικουμενισμού, και το χειρότερο με τις μασσωνικές του διασυνδέσεις".

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλει το Οικουμενικό Πατριαρχείο να αποκτήσει την παλαιά του αίγλη καλό θα είναι να αφουγκρασθεί την υποθήκη του μακαριστού π.Επιφανίου Θεοδωροπούλου σε επιστολή του προς το μακαριστό Αθηναγόρα:
"Παναγιώτατε, Μυριάκις προτιμότερον να εκριζωθή ο ιστορικός της Κωνσταντινουπόλεως Θρόνος και να μεταφυτευθή εις έρημον τινα νησίδα του πελάγους, ακόμη δε και να καταποντισθή εις τα βάθη του Βοσπόρου, ή να επιχειρηθή έστω και η ελαχίστη παρέκλισις από της χρυσής των πατέρων γραμμής, ομοφώνως βοώντων: «Ου χωρεί συγκατάβασις εις τα της Πίστεως». Αι επτά λυχνίαι της αποκαλύψεως, διά τας αμαρτίας ημών, εσβέσθησαν προ πολλού. Αι επτά Εκκλησίαι αποστολικαί, Εκκλησίαι σχούσαι την υψίστην τιμήν να λάβωσιν, ειδικώς αύται, γράμματα εξ ουρανού μέσω του θεοπνεύστου της Πάτμου Οραματιστού, εξέλιπον εκ της επιφανείας της Γης και εκεί, ένθα άλλοτε ετελείτο η φρικωδεστάτη Θυσία και ο Τριαδικός ανεμέλπετο Ύμνος, σήμερον ίσως κρώζουσι νυκτικόρακες ή «ορχούνται ονοκένταυροι». Και όμως η Νύμφη του Κυρίου δεν απέθανεν. Η Εκκλησία του Χριστού δεν εξηφανίσθη. Συνεχίζει, τετραυματισμένη και καθημαγμένη ως ο Ιδρυτής αυτής, αλλ' αείζωος και ακατάβλητος, την δια μέσω των αιώνων πορείαν αυτής, φωτίζουσα, θάλπουσα, ζωογονούσα, σώζουσα. Δεν θα αποθάνη λοιπόν αύτη και άν μετακινηθή και άν αποθάνη ο Οικουμενικός Θρόνος. Ουδείς Ορθόδοξος εύχεται την μετακίνησην ή τον θάνατον του Οικουμενικού Θρόνου. Μη γένοιτο! Αλλά και ουδείς θα θυσιάση χάριν αυτού ιώτα έν ή μία κεραίαν εκ της Ορθοδόξου Πίστεως. Αγωνίσασθε υπέρ αυτού πάση δυνάμει. οχι απλώς έχετε δικαίωμα, αλλά οφείλετε να στηρίξητε αυτόν, το καθ' Υμάς. Θυσιάσατε χάριν αυτού οτιδήποτε: χρήματα, κτήματα, τιμάς, δόξας, πολύτιμα κειμήλια, Διακόνους, Πρεσβυτέρους, Επισκόπους, ακόμη και τον Πατριάρχη Αθηναγόραν! Έν μόνον κρατήσατε, έν φυλάξατε, ενός φείσασθε, έν μη θυσιάσητε: την Ορθόδοξον Πίστιν! Ο Οικουμενικός Θρόνος έχει αξίαν και χρησιμότητα μόνον και μόνον όταν εκπέμπη παντού απανταχού της γης το γλυκύ και ανέσπερον της Ορθοδοξίας Φως. Οι φάροι είναι χρήσιμοι εάν και εφόσον φωτίζωσι τους ναυτιλλομένους, ίνα αποφεύγωσι τους σκόπελους. Όταν το φως αυτών σβεσθή, τότε δεν είναι μόνον άχρηστοι αλλά και επιβλαβείς, διότι μεταβάλλονατι και αυτοί εις σκόπελους".
π.Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, απ το site της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου

Ανώνυμος είπε...

Έχασαν την ψυχραιμία τους κάποιοι φιλοπατριαρχικοί κεκράκτες στο μπλογκ του Αναστάσιου και άρχισαν να εκτοξεύουν μειωτικούς χαρακτηρισμούς ενάντια σε όσους διαφωνούν. Η πλάκα είναι ότι βγήκαν και κάποιοι ανώνυμοι ζηζιουλικοί(ναι! υπάρχουν και τέτοιοι) για να τον υπερασπιστούν (τόσο φιλορθόδοξο κριτήριο έχουν)!
Είναι χαρακτηριστικό αυτών των κουλτουριάρικων κύκλων να χάνουν την ψυχραιμία τους και να εκτρέπονται όταν θίγονται οι...γκουρού τους (Βαρθολομαίος, Ζηζιούλας,παπα-Θερμός κ.ά.)

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ.
ΠΑΡΑΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥΣ.
ΔΕ ΦΘΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.
Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΖΙΗΖΙΟΥΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Unknown είπε...

Κε Ζηζιουλα ο Οικουμενισμος ειναι
η μεγαλυτερη θρησκευτικη απατη ολων
των εποχων.Με τροπο πονηρο επιδιωκει
νααναμειχθουν οι θρησκειες,αναμεσα
σ αυτες και η Ορθοδοξια για να χαθει
επειδη αυτη ειναι η Αληθεια βγαλμενη
απο το στομα του Χριστου μας.
Παντα τα λοιπα ειναι φ-λ-υ-α-ρ-ι-ε-ς

Ανώνυμος είπε...

Ο Οικουμενιστικός ιστότοπος psychodromio.gr προβάλλει ξεκάθαρα τις ενωτικές/οικουμενιστικές θέσεις του Ι.Ζηζιούλα.Η μόνη ένσταση για τον π.Θερμό