Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Γεωργία Κόμπου: Η Λεμεσιανή με τη μαγική πενιά!

georgia_combou590 
Η Γεωργία Κόμπου θεωρείται η πρώτη Κύπρια δεξιοτέχνις του μπουζουκιού, με πανελλήνιες διακρίσεις, με συμμετοχές σε τηλεοπτικές εκπομπές σε Κύπρο και Ελλάδα, αλλά και πολλές μουσικές εκδηλώσεις. Κυπριακό ταλέντο, που, σίγουρα, αξίζει να προσέξουμε…
Πριν τη γνωριμία με τη Γεωργία, πίστευα πως αξιόλογοι λαϊκοί μουσικοί και σολίστες του μπουζουκιού – ειδικά γυναίκες – βγαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Το ταλέντο της, όμως, είναι τόσο μεγάλο, μαζί και η αγάπη της για το λαοφιλέστερο λαϊκό μουσικό όργανο, που δεν μπορούσαν να παραμείνουν εντός των στενών ορίων των Κυπριακών εδαφών. Έτσι, πολύ γρήγορα, έγινε γνωστή στην Ελλάδα, όπου έλαβε σημαντικές διακρίσεις για το συνθετικό της έργο.
Δε χρειάζεται να πω εγώ περισσότερα, όμως, από τη στιγμή που το πλούσιο βιογραφικό της Γεωργίας Κόμπου, μιλάει από μόνο του:
Η Γεωργία Κόμπου γεννήθηκε στη Λεμεσό.
Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στην ηλικία των εννέα χρονών παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου και θεωρίας στο Ελληνικό Ωδείο Λεμεσού. Η καλλιτεχνική φλέβα άρχισε να φαίνεται από μικρή ηλικία και κατά τη διάρκεια της φοίτησης της στο δημοτικό σχολείο αρχίζει δειλά δειλά να ασχολείται με την
ποίηση.
Αφορμή για να αρχίσει να ασχολείται με το μπουζούκι στάθηκε το εξής γεγονός: όταν μιά μέρα κάνοντας ότι παίζει, με μία βελόνα μπλεξίματος και ένα σπιρτόξυλο, μαντολίνο, την πρόσεξε ο πατέρας της και έφερε στο σπίτι ένα μπουζούκι.
Αρχίζει να εμφανίζεται σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα σε διάφορες εκπομπές εντυπωσιάζοντας για το ταλέντο της.





 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: