Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Οδοιπορικό στην Κεφαλονιά που μετρά τις πληγές της από τον σεισμό

Οδοιπορικό στην Κεφαλονιά και ιδιαίτερα στο Ληξούρι, που ήταν και το επίκεντρο του σεισμού των 5,8 Ρίχτερ, πραγματοποίησε την Δευτέρα το Ionian Channel.
Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε με τους κατοίκους που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους διότι δεν εστάλη πλοίο στην περιοχή και όπως είπαν δε μπορούν να αφήσουν τα σπίτια τους για να πάνε στο Αργοστόλι. Έτσι, μετέτρεψαν τα αυτοκίνητά τους σε προσωρινά καταλύμα
Τα σπίτια της αρωγής που χτίστηκαν μετά τον μεγάλο σεισμό του 1953 έπαθαν σοβαρές ζημίες και ανάγκασαν τους κατοίκους τους να τους εγκαταλείψουν. Εκκλησίες και καταστήματα, καθώς και το γηροκομείο Ληξουρίου υπέστησαν τεράστιες ζημίες. 
Οι κάτοικοι μιλούν για τις δύσκολες στιγμές που έζησαν, αλλά και τον φόβο που τους έχει κυριεύσει, καθώς οι μετασεισμικές δονήσεις δεν έχουν σταματήσει από την Κυριακή. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί οι ζημίες στα κτήρια στο Ληξούρι είναι πάρα πολλές, ενώ οι έλεγχοι την Τρίτη έδειξαν ότι έξι στα δέκα σπίτια στην περιοχή δεν είναι κατοικήσιμα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: