Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Αΐνταααα!

Διαβάζω σε φιλικό ιστολόγιο πώς εκδόθηκε ένταλμα για τον γνωστό Ιωάννη Μελχισεδέκ ή γνωστό και με άλλα ονόματα.
Αυτό πού με προβληματίζει δεν είναι πού τελικά αποκαλύπτεται η απάτη(γιατί το ψεμα δεν χρονίζει ποτε!) αλλά η έφεση τόσων και τόσων πιστών και ευσεβών ανθρώπων να τρέχουν ξοπίσω από κάθε νεοεμφανιζόμενο προφήτη ή να υποστηρίζουν την παρουσία του: Ρύντεν, Λιακόπουλους, Τραχώνι,αυτοσχηματισμένους ρασοφόρους, φωτισμένους/φωτισμένες. Κινδυνεύουν πολλές ψυχές γιατί μπερδεύουν το παραληρηματικό μεταφυσικό και τις θρησκείες με την ανόθευτη πίστη του Χριστού πού πάντα εκφράζεται εντός Εκκλησίας.

Να ξέρετε πώς όλα αυτά τα κηρύγματα αγάπης, οι εθνικοπατριωτικές εξάρσεις, τα μανιφέστα για κοινωνική δικαιοσύνη,ο έντεχνος αντικληρικαλισμός, τα σημεία, οι παραδοξολογίες , τα κολακευτικά λόγια, τα ταξίματα για μια θέση εκλεκτού σε μια θρησκευτική ομάδα ή σε μια πραγματικότητα εσχάτων μπορεί να είναι ευχάριστα και κολακευτικά και να θεραπεύουν πολλές συναισθηματικές ανάγκες, ιδιαίτερα όταν από επιλογή ή από συγκυρίες είμαστε μακρυά από την Εκκλησία ή μακρυά από τους ανθρώπους, αλλά είναι επικίνδυνα και για την σωματική και την ψυχική ακεραιότητα.

Πόσοι και πόσοι δεν έπεσαν θυματα οικονομικής εξαπάτησης, λάγνων, σαδιστών με εξουσιαστική συμπεριφορά, παιδοφίλων, ψυχασθενών ή απλά επιτήδειων εμπόρων! Πόσοι και πόσοι δεν έπεσαν σε τέλματα πλάνης και καταστροφής βίου!

Να συμβουλευεστε έναν πνευματικό ή τον εφημέριο της ενορίας σας, πριν πλησιάσετε κάθε άνθρωπο με θρησκευτικό προφίλ. Δυστυχώς ο θεός για κάποιους είναι μπίζνα και η ανθρωπινη ψυχή δεν έχει καμία αξία.


π. Παντελεήμων Κρούσκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: