Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Λάγνης και Απόστολος Ρίζος ή αλλιώς hip hop και έντεχνο μαζί


hip-hopΗ ιδιαίτερη συνεργασία του Χρήστου Πανοηλία, ή αλλιώς Λάγνη και του Απόστολου Ρίζου έγινε αφορμή για τη πρωτότυπη διασκευή και εκδοχή παρουσίασης του έργου του συνθέτη Νίκου Κολλάρου, «Το παιδικό τραγούδι».

Πρόκειται για μια προσπάθεια ένωσης των δύο κόσμων, αυτού τoυ hip hop και του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού. Ο Χρήστος Πανοηλίας, από το συγκρότημα Νέα Τάξη Πραγμάτων με την αισθαντική χροιά της φωνής του Απόστολου Ρίζου,  συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην παράσταση της Λίνας Νικολακοπούλου «Μάρκος ο Φραγκοσυριανός», η οποία έλαβε χώρα στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, το καλοκαίρι του 2012. Μετά από μια όσμωση απόψεων και  αντιλήψεων προέκυψε η συνεργασία τους, πάνω στο χαμένο διαμάντι της ελληνικής δισκογραφίας, το «Τραγούδι Παιδικό» του Νίκου Κολλάρου.
rizos
Τα γυρίσματα έγιναν στη Σύρο με επίκεντρο το εμβληματικό θέατρο “Απόλλων” το οποίο κατασκευάστηκε το 1864! Η σκηνοθεσία επιμέλεια ανήκει στον κορυφαίο Γιάννη Παπαδάκο (RIVA), ο οποίος με την ομάδα του πήγε στην Ερμούπολη για τις ανάγκες του τραγουδιού. Η μουσική ανήκει στον Νίκο Κολλάρο ενώ στίχους έγραψε ο ίδιος και ο Χρήστος Πανοηλίας. Την διασκευή πραγματοποίησαν οι Dj Rico και ο Wicca, τις κιθάρες έπαιξε ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, τη φυσαρμόνικα ο Απόστολος Ρίζος ενώ το artwork ανέλαβε ο Στάθης Τελειούδης. Συμμετέχουν επίσης η ομάδα χοροθεάτρου «Ακροποδητί» και ο performer Φιλιπόπο. Μια αρκετά ξεχωριστή κυκλοφορία από την 5th Season Records που συνεχίζει να κινείται σε υψηλό επίπεδο δημιουργίας και αισθητικής.
 Βασίλειος Χάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: