Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Παραδοσιακά καφενεία στην Αθήνα: Μία βόλτα στα σοκάκια που σταμάτησε ο χρόνος

Αρωμα από την παλιά Αθήνα κρύβεται ακόμα στα σοκάκια του κέντρου και τα πλακόστρωτα κάτω από την Ακρόπολη ή σε αφανείς γωνιές στο Γκάζι. Εκπρόσωποι του κέντρου μίας άλλης εποχής στέκουν παλιά παραδοσιακά καφενεία που δίνουν μία vintage νότα στην πολύβουη αγχωτική πόλη.
Από τα Εξάρχεια μέχρι το Γκάζι κι από την Ακρόπολη μέχρι του Ψυρρή, παραδοσιακά καφενεία που μοιάζουν να τα ξέχασε ο χρόνος, αποτελούν το αγαπημένο στέκι των νοσταλγών της ασπρόμαυρης Αθήνας.
111 - Μοναστηράκι
Παραδοσιακό άρωμα από το 1918 μέχρι σήμερα


Μουριά - Εξάρχεια
Αποθήκη επί Β' Παγκοσμίου Πολέμου και πλέον ένα από τα διασημότερα καφέ των Εξαρχείων


Η Ωραία Ελλάς - ΜοναστηράκιΑνοιξε επί Οθωνος και αποτελεί το πιο κομψό παλιό καφενείο της Αθήνας


Κλεψύδρα - ΠλάκαΣκαρφαλωμένο στα πλακόστρωτα σκαλιά, αποτελεί μία νότα νοσταλγίας στην έτσι κι αλλιώς πιο γραφική περιοχή της Αθήνας


Υποβρύχιο - ΓκάζιΨάθινες καρέκλες καφενείου, τάβλι και διακοσμητικά που μοιάζουν βγαλμένα από λαογραφικό μουσείο, παραδοσιακό μωσαϊκό και φιλόξενη και εγκάρδια υποδοχή σε ένα καφενείο αυλή που προσφέρεται για Κυριακάτικα καλοκαιρινά μεσημέρια.

Τα Κανάρια - ΚεραμεικόςΕνα ακόμη μαγαζάκι στην ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού με πολύ παραδοσιακή όψη. Τα Κανάρια έχουν αλλάξει τρεις γενιές ιδιοκτητών, ωστόσο η πελατεία είναι πιστή και διαρκώς αυξανόμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: