Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η θεολογία των δανειστών

Οι ευρωπαίοι δανειστές μας ασκούν θεολογία, χωρίς να το υποψιάζονται. Είναι παιδιά του Καλβίνου χωρίς τον Χριστό, ο οποίος τους είναι αχρείαστος. Το πνεύμα του νεοκαλβινισμού κρατά τον καπιταλισμό και πετά όλα τα άλλα.Στην Ανατολή το Ισλάμ ασπάζεται την σαρία, απαλείφοντας κάθε φιλανθρωπία του αλλάχ. Οι ανατολικές δοξασίες προβάλλουν την παθητικότητα και την ουδετερότητα και την εξάλειψη του προσώπου και της πρωτοβουλίας και αφήνουν κατά μέρος τον όποιο ανθρωπισμό τους. Ο καθολικισμός επικεντρώνει στην εξουσία στον υπερουμανισμό και την παγκοσμιότητα και θάβει την παλιά καλή ευαγγελική διδασκαλία.

Όπου και αν κοιτάξεις στον κόσμο λοιπόν, καλυμμένη ή απροκάλυπτη δεσπόζει η ΘΕΟΛΟΓΙΑ στις διάφορες εκφάνσεις της. Είναι η πιό επίκαιρη μελέτη γιατί καθορίζει τις πολιτικές ανά τον κόσμο ακόμα και σήμερα.

Μήπως ήρθε ο καιρός να ειδωθούν τα πράγματα από θεολογική σκοπιά και στην Ελλάδα; Έχουμε την θεανθρωπιστική δυναμική της ορθοδοξίας , πολύτιμη παρακαταθήκη και πρέπει να την επαναφέρουμε στο προσκήνιο.

 π Παντελεήμων Kρούσκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: