Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

«Γλυκό» κοντσέρτο σε ζαχαροπλαστείο




Αίσθηση από παλιά Θεσσαλονίκη με ακριβά μάρμαρα, χαλιά και πολυελαίους, αρώματα μεθυστικά και ήχους χαλαρωτικούς από ένα πιάνο! Το... φουαγέ είναι το ζαχαροπλαστείο της αλυσίδας Κωνσταντινίδη, στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Το εσωτερικό μοιάζει με παλιό αρχοντικό. «Πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη επένδυση σε καιρό κρίσης, θέλοντας να δώσουμε μια νότα ευ ζην. Δεν είναι ανάγκη επειδή μειώθηκαν τα έσοδά μας να μην μπορούμε να απολαύσουμε ένα νόστιμο γλυκό, σε ένα ωραίο περιβάλλον! Αποφασίσαμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα σημείο όπου θα ικανοποιούμε και τις πέντε αισθήσεις των πελατών μας» λέει στη «δημοκρατία» ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Λάζαρος Κωνσταντινίδης.
Η ιστορία της επιχείρησης ξεκίνησε λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όταν ο προπάππους Γρηγόρης Κωνσταντινίδης άνοιξε στην το 1920 στην Κωνσταντινούπολη το πρώτο ζαχαροπλαστείο. Ο ξεριζωμός τον οδήγησε στη Λάρισα, όπου το 1925 ο γιος του Λάζαρος άνοιξε εκεί, σε μια παράγκα, το πρώτο ζαχαροπλαστείο Κωνσταντινίδη. Εκτοτε, η επιχείρηση πέρασε από γενιά σε γενιά και πλέον αριθμεί 20 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα.
Εντύπωση στους περαστικούς δημιουργεί η ύπαρξη πιάνου στη βιτρίνα. Τις απογευματινές ώρες ένας από τους πέντε πιανίστες που απασχολεί η επιχείρηση κάθεται στα πλήκτρα και προσθέτει μια ακόμη νότα πολυτέλειας. Μάλιστα, πολλοί πελάτες πηγαίνουν και παίζουν πιάνο οι ίδιοι, ενώ άλλοι τραγουδούν! «Στο σπίτι μας εγώ έπαιζα κιθάρα και η αδελφή μου πιάνο. Αυτές τις όμορφες στιγμές θέλαμε να περάσουμε στους πελάτες μας» λέει ο κ. Κωνσταντινίδης.
«Η φιλοσοφία μας είναι να ικανοποιούμε και τις πέντε αισθήσεις: την όραση με τα ολόφρεσκα γλυκά, την ακοή με το πιάνο, την όσφρηση με τις μυρωδιές από την παρασκευή των γλυκών, την αφή με τις όμορφες και πολυτελείς συσκευασίες και φυσικά τη γεύση, καθώς καθημερινά δειγματίζουμε τα προϊόντα μας, τα οποία μπορεί ο καθένας να τα γευτεί με μια μόνο επίσκεψη στα ζαχαροπλαστεία μας» σημειώνει ο κ. Κωνσταντινίδης.
Αρ. Μάτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: