Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Σπιτική λεμονάδα



Αν θέλετε να έχετε στο ψυγείο ετοιμοπόλεμη τη δική σας σπιτική λεμονάδα ιδού η συνταγή. Θα τη διαλύετε με παγωμένο νερό ή σόδα και αν θέλετε θα τη σερβίρετε με μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου

από την Ιωάννα Σταμούλου



Υλικά για 1-1,5 λίτρο συμπυκνωμένη λεμονάδα:

1/2 λίτρο χυμό φρέσκου λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια
ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
5 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό 


Ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά.

Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και των λάιμ και βράζετε για 7-8 λεπτά ακόμη. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς εκτός φωτιάς.

Στραγγίζετε το μίγμα και αφού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια, το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
Σερβίρετε σε ποτήρια ένα μέρος λεμονάδας με τρία μέρη κρύου νερού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: