Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ο Ντιέγκο Ελ Σιγάλα στην Αθήνα για συναυλία στις 21 Σεπτεμβρίου


Ενας από τους σημαντικότερους εν ζωή Ισπανούς - Τσιγγάνους τραγουδιστές Flamenco
Ο Ντιέγκο Ελ Σιγάλα στην Αθήνα για συναυλία στις 21 Σεπτεμβρίου



Συναυλία πρόκειται να δώσει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο  ΣΠΟΡΤIΓΚ στα Πατήσια, ο Ντιέγκο Ελ Σιγάλα (Ντιέγκο Ραμόν Χιμένεθ Σαλαζάρ) που θεωρείται ένα από τους σημαντικότερους εν ζωή Ισπανούς τραγουδιστές Flamenco με Τσιγγάνικες ρίζες.

Συνοδευόμενος από τον Ντιέγκο Γκαρσία στην κιθάρα, Xαϊμέ Καλαμπούτς στο πιάνο, Γιέλσι Χερέδια στο κοντραμπάσο και Ισίντρο Σουάρεζ στα κρουστά, ο Ντιέγκο Ελ Σιγάλα θα παρουσιάσει ότι καλύτερο από το ρεπερτόριό του στο πλαίσιο του Espana Festival.

Κατά το πρώτο μισό της συναυλίας ο Ντιέγκο Ελ Σιγάλα θα μοιραστεί με το κοινό τραγούδια από το νέο ρεπερτόριο του όπως το «Por una Cabeza» των Γαρδέλ και Λεπέρα, «Naranjo en Flor» και «Siempre Paris» των αδερφών Εσπόσιτο  ή το τραγούδι που δίνει και το όνομα στο CD ("Romance de la luna Tucumana") του Αταχουάλπα Γιουπάνκι. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας  θα ακουστούν και γνωστά τραγούδια από τις προηγούμενες δουλειές του ερμηνευτή («Cigala & Tango», «Dos Lágrimas»  και «Negras Lágrimas»).

Γόνος Ισπανών Τσιγγάνων καλλιτεχνών και διανοούμενων της Μαδρίτης, ο Ντιέγκο Ελ Σιγάλα ξεκίνησε να τραγουδά στα γνωστά flamenco peñas (για τους fans του είδους!) και στα tablaos. Με την εξαιρετική αντίληψη  και την ακρίβεια στο να αποτυπώνει τον ρυθμό κέρδισε την προσοχή παγκοσμίου φήμης χορευτών.

Το καλλιτεχνικό ψευδώνυμό του, «El Cigala», προέκυψε από τρεις σολίστες της κιθάρας τους Los Losada, λόγω του λεπτού σώματός του. Μια από τις μεγάλες παραγωγές του είναι εκείνη του 2003 το  "Lágrimas Negras", μια συνεργασία με τον τότε 85χρονο, Κουβανό πιανίστα Μπέμπο Βαλντές. Η εντυπωσιακή μίξη των Κουβανέζικων ρυθμών με τα φωνητικά του Flamenco ήταν  η μαγική συνταγή για μια διεθνή επιτυχία αυτού του δίσκου.  

Τιμές εισιτηρίων:
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-25€ στην Αρένα και 30€ στην Κερκίδα
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ: 30€ στην Αρένα και 35€ στην Κερκίδα.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

•      Ticket Services: Πανεπιστημίου 39(Στοά Πεσμαζόγλου)-Τηλ.: 210 72 34 567
•      Καταστήματα Public
•      Enzzo de Cuba - Αγ.Παρασκευής 70-72/Μπουρνάζι/Τηλ.:210 5782610
•      Rock Around the Clock-Χάλκης1-Πλ.Πετρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια: