Εκατοντάδες
Τούρκοι, άντρες και γυναίκες σταματούν ξαφνικά. Μένουν ακίνητοι,
κρατώντας εφημερίδες, με βιβλία στα χέρια ή απλά κοιτάζοντας μπροστά
διαμαρτύρονται για την ασφυξία που νιώθουν στην Τουρκία. Μάλιστα, όπως
αναφέρει το efimerida.gr, η τάση αυτή ονόματι duranadam εμφανίστηκε ήδη
και στην Ουάσιγκτον.
Οι «ακίνητοι» έχουν συνήθως μπροστά στα πόδια τους ένα σακίδιο που περιέχει νερό, κάποια μπισκότα, βιβλία ή εφημερίδες ενώ συχνά οι περαστικοί εφοδιάζουν το σακίδιο με τρόφιμα ή ό,τι άλλο μπορεί να είναι χρήσιμο στους εκφραστές αυτής της νέας μορφής διαμαρτυρίας. Ολα ξεκίνησαν από έναν άντρα στην πλατεία Ταξίμ που στάθηκε ακίνητος, χωρίς καμία έκφραση, χωρίς ούτε μια λέξη.
Η τάση έχει διεθνή απήχηση ενώ υπάρχουν και ειδικά hashtags στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: #duranadam ή #standingman. Αυτή η μορφή διαμαρτυρίας έχει αφήσει πραγματικά αμήχανους τους αστυνομικούς που δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν.
πηγήΟι «ακίνητοι» έχουν συνήθως μπροστά στα πόδια τους ένα σακίδιο που περιέχει νερό, κάποια μπισκότα, βιβλία ή εφημερίδες ενώ συχνά οι περαστικοί εφοδιάζουν το σακίδιο με τρόφιμα ή ό,τι άλλο μπορεί να είναι χρήσιμο στους εκφραστές αυτής της νέας μορφής διαμαρτυρίας. Ολα ξεκίνησαν από έναν άντρα στην πλατεία Ταξίμ που στάθηκε ακίνητος, χωρίς καμία έκφραση, χωρίς ούτε μια λέξη.
Η τάση έχει διεθνή απήχηση ενώ υπάρχουν και ειδικά hashtags στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: #duranadam ή #standingman. Αυτή η μορφή διαμαρτυρίας έχει αφήσει πραγματικά αμήχανους τους αστυνομικούς που δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν.

3 σχόλια:
Αυτη η μορφή διαμαρτυρίας μου θυμιζει μια κλασική σκηνή που μια γυναίκα τσακώνεται με τον συζυγο της και λεει λεει λεει τα μύρια οσα ενω εκείνος στέκει ακινητος αμίλητος και την κοιτάζει ετσι με στωικότητα περιμένοντας να δεί πότε θα σταματήσει.
Εξαιρετικός τρόπος διαμαρτυρίας δεν ενοχλείς κανέναν δεν προκαλείς κανέναν και γενικα δεν δινεις δικαίωμα ή αφορμή στις δυνάμεις ασφαλείας να σε συλλάβουν για ταραξία, γιατι ταραξίας δεν εισαι. Εισαι ενας βαθύτατα απηυδισμένος ανθρωπος..
Ευλαλία, άγνωστη φιλενάδα είσαι "θεά"!
Με εκφράζεις!
;-)
Εμένα μου θύμισε σκηνές από την παλιά ταινία "Γκάντι".
Φοβερός τύπος ο Γκάντι.
Ειχε πει ότι θαυμάζει το Ευαγγέλιο, αλλά το ΉΘΟΣ των χριστιανών τον σκανδάλιζε και εξ αιτίας της ΑΣΥΝΕΠΕΙΑΣ των χριστιανών, δεν προχώρησε να γίνει χριστιανός.
Eντυπωσιακό. Τρομακτικό. Απολύτως οργανωμένο. Η σιωπή που σπάει κόκκαλα. Το βουδιστικό του Διαλογισμού. Το απλανές. Απολύτως ελεγχόμενο και κατευθυνόμενο. Περιμένουμε την Καταιγίδα σε λίγο.
Δημοσίευση σχολίου