Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Γαλέος σαγανάκι


Λίγη ζάχαρη θα εξισορροπήσει την οξύτητα της ντοµάτας και την αλµύρα του τυριού και του ψαριού. Η καυτερή πιπεριά θα δώσει το κάτι παραπάνω. Αν, πάλι, δεν σας αρέσει, παραλείψτε την
Γαλέος σαγανάκι
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου




 
ΥΛΙΚΑ (για 4-5 άτοµα)
200 γρ. ντοµάτα, τριµµένη

3 κ.σ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
3 κ.σ. µάραθο, ψιλοκοµµένο
1 καυτερή πιπεριά
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι
500 γρ. γαλέος, σε φέτες
3 ντοµάτες, κοµµένες σε ροδέλες
2 κρεµµύδια, κοµµένα σε ροδέλες
2 πράσινες πιπεριές, κοµµένες σε ροδέλες
200 γρ. τυρί καλαθάκι Λήµνου, χονδροτριµµένο
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξερή ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  - (έτοιμο σε 30 λεπτά)
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα µπολ βάζουµε την τριµµένη ντοµάτα, τον µαϊντανό, τον µάραθο, την καυτερή πιπεριά, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουµε. Απλώνουµε το µείγµα σε ένα ταψί και βάζουµε από πάνω του τις φέτες του ψαριού.
Συνεχίζουµε, τοποθετώντας επάνω από τον γαλέο τις ροδέλες της ντοµάτας, τα κρεµµύδια, τις πιπεριές και το τυρί. Ραντίζουµε µε το ελαιόλαδο και ψήνουµε έως ότου πάρει χρώµα το φαγητό. Μόλις το βγάλουµε από τον φούρνο, πασπαλίζουµε µε ρίγανη και φρεσκοτριµµένο πιπέρι. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: