Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Οι Τούρκοι έβαλαν τα γυαλιά σε πολλούς.


taxim-thumb-medium
Όλα ξεκίνησαν από μια απλή διαμαρτυρία μιας μερίδας πολιτών στην Κωνσταντινούπολη για οικολογικό θέμα και συγκεκριμένα για να εμποδίσουν την καταστροφή μέρους του μητροπολιτικού πάρκου, προκειμένου να ανεγερθεί νέο εμπορικό κέντρο και πολυκατοικίες στην περιοχή. Η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει βίαια τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Ταξίμ, κατά τα ελληνικά πρότυπα, με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.  
Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης κατέρρευσε μία σκαλωσιά, τραυματίζοντας δεκάδες διαδηλωτές. Ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια κατά τα οποία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από αστυνομικούς μια 35χρονη. Οι ταραχές όμως, αντί να κοπάσουν και να εξαφανιστούν οι διαδηλωτές, αντιθέτως μεταφέρθηκαν και σε άλλες πόλεις και συγκεκριμένα στην Άγκυρα, το Ικόνιο, τη Σμύρνη και την Αλικαρνασσό. Έτσι το καθεστώς Ερντογάν βρίσκεται πλέον προς γενικευμένης εξέγερσης.
Ταυτόχρονα χιλιάδες διαδηλωτές περνούν σήμερα το Βόσπορο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, προκειμένου να μεταβούν στην πλατεία Ταξίμ για να συγκρουστούν με την αστυνομία!!!
Οι Τούρκοι λοιπόν, για ένα απλό οικολογικό πρόβλημα δεν δίστασαν να διαδηλώσουν σε ολόκληρη τη χώρα. Τι θα γινόταν άραγε αν τους έκαναν και δούλους, όπως κάποιους άλλους;
Πάντως, κάπως έτσι προβλέπουμε ότι θα γίνει κάποια στιγμή κι εδώ. Για ένα απλό θέμα και από κάποια υπερβολή των ΜΑΤ, μπορεί να βγει στην επιφάνεια ολόκληρη η καταπίεση που υφίσταται ο λαός.
Πέτρος  Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: