Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ROSS DALY

Ο ROSS DALY, αυτοπροσδιοριζόμενος ως μουσικός και μάλιστα ως οργανοπαίκτης και αρνητής του τίτλου του μουσικολόγου που του αποδίδουν, είναι το πρόσωπο που φιλοξενείται στην εκπομπή ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ. Μιλά για την καταγωγή του, την οικογένειά του και τις ποικίλες μεταναστεύσεις τους και, τέλος, για την απόφασή του να εγκατασταθεί μόνιμα σε ένα μικρό χωριό της ΚΡΗΤΗΣ.

Αναφέρεται στην ενασχόλησή του με τη μουσική σε ηλικία 4 ετών, στη διαδρομή του στα μουσικά όργανα, στην ευτυχή συνάντησή του με τον ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΝΤΑΚΗ, στα μουσικά ιδιώματα των λαών και κυρίως της ΚΡΗΤΗΣ.Μιλά για το Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» που δημιούργησε και μας ξεναγεί στα μουσικά όργανα των λαών.

Μιλά για την αναγκαιότητα της γνώσης του μουσικού παρελθόντος και της δημιουργικής σύνθεσής του με το μέλλον, προκειμένου να διατηρηθεί, και καταδικάζει κάθε μορφής εμπορευματοποίηση στο μουσικό χώρο. Ο καλλιτέχνης εμφανίζεται στην οθόνη να παίζει μουσική, συνήθως κρητική λύρα, ήχοι της οποίας διατρέχουν σχεδόν όλη την εκπομπή, ενώ παρεμβάλλεται και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

δεύτερο και  ,τρίτο μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: