Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Λαχταριστά λουκούμια!

Εύκολα λουκούμια  με αμύγδαλα!

Υλικα:
750 γραμμάρια ζάχαρη.
600 γραμμάρια νερό.
110 γραμμάρια κόρν-φλάουρ.
1 φλιτζάνι νερό.
1/2 φλιτζάνι ροδόνερο.
5-6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
100 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα καβουρντισμένα και κοπανισμένα.
 
Παρασκευή:
Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν ,ανακατεύουμε καλά.
Διαλύουμε το κορν-φλάουρ στο ένα φλιτζάνι νερό ,το προσθέτουμε στο νερό με την ζάχαρη ,χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς επί 20 λεπτά. Προσθέτουμε το χρώμα και το ροδόνερο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Όταν πήξει καλά το μείγμα το κατεβάζουμε από την φωτιά ,το βάζουμε σε τετράγωνο μικρό ταψάκι (25×20)που πασπαλίσαμε άχνη.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αναποδογυρίζουμε το ταψί σε λαδόκολλα πασπαλισμένη και αυτή με άχνη.
Κόβουμε τα λουκούμια μας σε μέγεθος που θέλουμε ,τα κυλάμε μέσα σε μπόλικη άχνη ,και τα φυλάμε σε στεγνό μέρος ,(εκτός ψυγείου).

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: