Στους
καταπράσινους λόφους της βόρειας Ταϊλάνδης, ένα κοπάδι από 20 ελέφαντες
εκκρίνει τον πιο ακριβό καφέ στον κόσμο, ο οποίος κοστίζει 1.100
δολάρια το κιλό.
Το ρόφημα παρασκευάζεται από σπόρους καφεόδεντρου τους οποίους τρώνε οι
ελέφαντες και, στη συνέχεια, αποβάλλουν με τα περιττώματά τους.
Μια διεργασία που λαμβάνει χώρα στο στομάχι του ελέφαντα δημιουργεί αυτό που ο εμπνευστής της νέας ποικιλίας καφέ αποκαλεί «μοναδική γεύση καφέ».
Στον καφέ δόθηκε το όνομα Black Ivory Coffee (μαύρος καφές ελεφαντοστού). Η διάθεσή του άρχισε τον περασμένο μήνα σε πολυτελή ξενοδοχεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου: πρώτα στη βόρεια Ταϊλάνδη, έπειτα στις Μαλδίβες και τελευταία στο Αμπού Ντάμπι. Μια κούπα καφέ κοστίζει 50 δολάρια.
Στα ομιχλώδη βουνά, εκεί που η Ταϊλάνδη συναντά το Λάος και τη Μιανμάρ, ο δημιουργός του Black Ivory Coffee δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ότι η βιολογία και η επιστημονική έρευνα απαντούν στο ερώτημα «Γιατί οι ελέφαντες;».
«Οταν ένας ελέφαντας τρώει καφέ, το γαστρικό οξύ του διασπά την πρωτεΐνη που βρίσκεται στον καφέ, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα για την πικρή του γεύση», εξήγησε ο Μπλέι Ντίνκιν, ο οποίος έχει ξοδέψει 300.000 δολάρια για την ανάπτυξη της εν λόγω ποικιλίας. «Καταλήγουμε με ένα φλιτζάνι που δεν έχει την πικρή γεύση του κανονικού καφέ».
πηγή
Μια διεργασία που λαμβάνει χώρα στο στομάχι του ελέφαντα δημιουργεί αυτό που ο εμπνευστής της νέας ποικιλίας καφέ αποκαλεί «μοναδική γεύση καφέ».
Στον καφέ δόθηκε το όνομα Black Ivory Coffee (μαύρος καφές ελεφαντοστού). Η διάθεσή του άρχισε τον περασμένο μήνα σε πολυτελή ξενοδοχεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου: πρώτα στη βόρεια Ταϊλάνδη, έπειτα στις Μαλδίβες και τελευταία στο Αμπού Ντάμπι. Μια κούπα καφέ κοστίζει 50 δολάρια.
Στα ομιχλώδη βουνά, εκεί που η Ταϊλάνδη συναντά το Λάος και τη Μιανμάρ, ο δημιουργός του Black Ivory Coffee δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ότι η βιολογία και η επιστημονική έρευνα απαντούν στο ερώτημα «Γιατί οι ελέφαντες;».
«Οταν ένας ελέφαντας τρώει καφέ, το γαστρικό οξύ του διασπά την πρωτεΐνη που βρίσκεται στον καφέ, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα για την πικρή του γεύση», εξήγησε ο Μπλέι Ντίνκιν, ο οποίος έχει ξοδέψει 300.000 δολάρια για την ανάπτυξη της εν λόγω ποικιλίας. «Καταλήγουμε με ένα φλιτζάνι που δεν έχει την πικρή γεύση του κανονικού καφέ».
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου