Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Μελέτιος Μεταξάκης, ο μασώνος πατριάρχης που....και είχε οικτρό τέλος.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΝ ΑΓΝΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΑΘΩΟΤΑΤΟ ΟΣΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ , ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ, ΤΟΝ ΕΝ ΑΙΓΙΝΗ, ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ...
                                                
Πολύ κατέτρεξε τον  Άγιο Νεκτάριο  και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Μελέτιος Μεταξάκης. Αυτός διετέλεσε και Οικουμενικός Πατριάρχης και Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Αυτός ο δυστυχής ήτανε μασώνος μοντέρνος, νεωτεριστής και έκαμε πολύ κακό στην Εκκλησία.
Αυτός ήταν και κατά του μοναχισμού. Όταν ο Άγιος αγωνιζόταν με τόσες δυσκολίες να κτίση το Μοναστήρι, επήγε και τον απέτρεπε ...;

- Τί κάνεις εδώ; Μοναστήρι κτίζεις τώρα; Δεν βλέπεις ότι τόσα εξωκκλήσια γύρω εδώ ερήμωσαν; Δεν είναι για Μοναστήρια στη σημερινή εποχή.
Ο Πενταπόλεως όμως εξηκολούθησε και έγινε το Μοναστήρι και άλλα πολλά κατόπιν, ώστε η Αίγινα σήμερον να έχη τα περισσότερα Μοναστήρια. Το προείπεν ο Άγιος: «Θα γίνη, είπεν, η Αίγινα το Άγιον Όρος των Μοναζουσών». Και ήδη έχει εννέα Μοναστήρια γυναικών.
(ο Μελέτιος Μεταξάκης με τον αγγλικανό προκαθήμενο)


Αλλά και ποία διαφορά στο τέλος των δύο Ιεραρχών.
Ο Μεταξάκης, που έκαμε τόσε εις βάρος της Ορθοδοξίας, είχεν οικτρόν τέλος. Τον βρήκαν ένα πρωί κάτω από το κρεββάτι του νεκρόν και με την γλώσσαν του έξω. Αυτήν ακριβώς την γλώσσαν, που έλεγε αυτά στον Άγιο και            τόσα  εις βάρος της Ιεράς Παραδόσεως και της Ορθοδόξου Εκκλησίας! 

Εξ αντιθέτου, ο Πενταπόλεως, που έμεινε πιστός εις την Ι. Παράδοσιν και υπέμεινε τους πειρασμούς και διώξεις, είχεν άγιον τέλος και σήμερον τιμάται, όχι μόνον από το Πανελλήνιον, αλλά και από όλην την Υδρόγειον.

Από το βιβλίο του μακαριστού αρχιμανδρίτου Χαραλάμπους Δ. Βασιλόπουλου «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» (εκδ. «Ορθόδοξου Τύπου», Κάνιγγος 10, Αθήναι 2001

O μασώνος πατριάρχης Μελέτιος Μεταξάκης υπήρξε πρωτοπόρος τής παναίρεσης του Οικουμενισμού και υπεύθυνος για το ημερολογιακό σχίσμα που ταλανίζει έως σήμερα την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ελπίζουμε στο σύντομο μέλλον κάποια σύνοδος να τον καταδικάσει μετά των λοιπών αιρετικών και να αναθεωρήσει τα μασωνικά πεπραγμένα του

πηγή 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση.

Δυστυχώς η Κρατική Εκκλησία
της Ελλάδος βαδίζει στο δρόμο που άνοιξε ο Μεταξάκης και ουδείς από τους ταγούς της φαίνεται να καταλαβαίνει το παραμικρό.
Μακάρι να εννοήσουν...

δάσκαλος είπε...

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση. Έχω συγκεντρώσει έναν ογκώδη φάκελο με πολλά στοιχεία που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της δράσης του και τα οποία θα δημοσιευθούν κάποια στιγμή. Υπήρξε, μαζί με τον Αθηναγόρα, από τους μεγαλύτερους εχθρούς της Ορθοδοξίας, στον 20ο αιώνα.