Αφράτες και νόστιμες, τρώγονται και μόνες τους σαν σνακ, αλλά άνετα μπορούν να συνοδεύσουν και κύρια πιάτα.
Θα χρειαστούμε:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 φακελάκι μαγιά ξερή
μισό κουταλάκι ζάχαρη
1 αυγό
250 ml γάλα φρέσκο
50 ml νερό
200 γρ. φέτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
100 γρ. κάποιο κίτρινο γλυκό τυρί τριμμένο (γκούντα, έμμενταλ κλπ)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προαιρετικά:
λίγα φυλλαράκια δυόσμου ή μαϊντανού ψιλοκομμένα
Στην πράξη:
Βάζουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι, την μαγιά και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε σε χωριστό μπολ το αυγό με το γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι.
Προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη, να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, πασπαλίζουμε με πιπεράκι και ξανα-ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει (συνήθως βάζω κάποιο ελαφρύ λάδι).
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στο τηγάνι κουταλιές από το μείγμα.
Ελέγχουμε με μια σπατουλίτσα αν ξεκολλάνε οι τηγανίτες από την κάτω μεριά και τις γυρίζουμε να τηγανιστούν και από την άλλη.
Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά για να μην μας αρπάξουν.
Δεν βάζουμε πολλές στο τηγάνι, για να έχουν χώρο να γυρίσουν και να τηγανιστούν καλά.
Μόλις πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμες!
Τις σερβίρουμε ζεστές και τις πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένο τυράκι όσο είναι ακόμα ζεστές.
Καλή επιτυχία!
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου