Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Σπιτική μερέντα...

2 μέρη ταχίνι μαύρο
1 μέρος μέλι
Χαρουπάλευρο (όσο πάρει)
Λίγα αλεσμένα φουντούκια
Λίγο νερό για το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε σε ένα σκεύος το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνει ένα... ομοιόμορφο μίγμα. Αν είναι σκληρό προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Ρίχνουμε μία δύο κουταλιές χαρουπάλευρο και τα αλεσμένα φουντούκια.
Ανακατεύουμε ξανά.
Φέρνουμε τη μερέντα στη ρευστότητα που θέλουμε προσθέτοντας ή λίγο νερό ή λίγο χαρουπάλευρο.
 
Γίδα Σοφία

Γεια σας,
η μερέντα της Σοφίας έχει γίνει Ανάρπαστη. Μόλις βρήκα χαρουπάλευρο την φτιάχνω με ότι καρπούς έχω. Συνήθως με αμύγδαλα και καρύδια.
Το βάζο αδειάζει σε δύο μέρες, εξαφανίζεται κυριολεκτικά η μερέντα.
Το μοναδικό της είναι ότι δεν έχει τίποτε ζωικό και η νοστιμιά άπαιχτη.

Χαρουπαλευρό μπορείτε να βρείτε από τον Αντώνη Τενέντε από την Καλαμάτα στο 2721021937
 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: