Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Τιμούμε τα ζώα και όχι τα κτήνη!



Ας τιμήσω λοιπόν κι εγώ την μέρα των «ζώων», όχι των αυθεντικών (εκείνων των πολυπληθών και ολιγομελών πληθυσμών της πανίδας), αλλά των άλλων των «ζώων», εκείνων της πολιτικής!
Διότι η συγκεκριμένη είδηση δεν αφορά τα ζωώδη ένστικτα, που διέπουν την διατροφική συμπεριφορά των έμβιων τετράποδων για να ζήσουν (σαρκοφάγα εναντίον χορτοφάγων), αλλά τον κοντόφθαλμο και κτηνώδη τρόπο, που η πολιτική σιγοντάρει το λαϊκισμό και την ψηφοθηρία.
Συγκεκριμένα, η ιαπωνική κυβέρνηση, για να έχει την ψήφο των ψαράδων, που κυνηγούν τις φάλαινες, έκοψε την βοήθεια που δίνονταν στα θύματα της ραδιενέργειας από το Φουκουσίμα κι επειδή λέει δεν έχει να διαθέσει επιπρόσθετα κονδύλια, έδωσε  τα χρήματα, στη συντήρηση των φαλαινοθηρικών! Οι φορολογούμενοι λοιπόν καλούνται να πληρώσουν 23 εκατ. δολ. για να μπορέσουν τα φαλαινοθηρικά ν’ αποπλεύσουν τον επόμενο μήνα (συνημμένη φωτογραφία). Χωρίς αυτή τη βοήθεια, εκβιάζουν την κυβέρνηση οι ψαράδες, είναι αδύνατον να συνεχιστεί η δραστηριότητά τους.
Σημειωτέον η Νέα Ζηλανδία, ζήτησε από την ιαπωνική κυβέρνηση, να σταματήσει το κυνήγι των φαλαινών στο Νότιο Ειρηνικό.

Εμείς οι ΟΠ, με την αφίσα ως Θ.Ο των Ζώων  (συνημμένη φωτογραφία), θα επανέλθουμε σύντομα στις διαμαρτυρίες μας, στην ιαπωνική πρεσβεία. Μακάρι να είναι κοντά μας κι εκπρόσωπος των Πράσινων της Ιαπωνίας, για να δώσουμε μεγαλύτερη επικοινωνιακή διάσταση στο εν λόγω θέμα.

Μιχάλης Μιχελής

Δεν υπάρχουν σχόλια: