Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς»: Προφανώς κάτι δεν πάει καλά

Προφανώς κάτι δεν πάει με την πραγματικότητα στην Ελλάδα ή τουλάχιστον κανείς δεν την αντιλαμβάνεται έτσι όπως θα έπρεπε να την αντιλαμβάνεται.
Δεν εξηγείται αλλιώς αφενός  ο μικρός αριθμός των αλλοδαπών που ελέχθησαν από την επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» και αφετέρου η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους «νόμιμους» και τους παράνομους αλλοδαπούς που προέκυψε από τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ.
Πιο συγκεκριμένα από την αρχή της επιχείρησης σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας ελέχθησαν συνολικά 12.288 αλλοδαποί, από τους οποίους συνελήφθησαν 2.026, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
Το παράλογο της υπόθεσης έχει ως εξής: Πάλι βάσει των στοιχείων της ΕΛ.ΑΣ τα οποία είναι ελεύθερα προσβάσιμα στον καθένα το πρώτο εξάμηνο του 2012 εισήλθαν –όπως συνηθίζουν άλλωστε- παράνομα στη χώρα 44.602 άτομα ενώ το 2011 τουλάχιστον 97.000 άτομα! Έχουμε έτσι μόνο για το 2011 και το πρώτο εξάμηνο του 2012 τουλάχιστον 141.000 άτομα!
Χωρίς καν να υπολογίσουμε σε αυτόν τον αριθμό τους παράνομους αλλοδαπούς προηγούμενων ετών το ερώτημα που προκύπτει σε αυτό το σημείο είναι απλό:
Πως γίνεται τον τελευταίο χρόνο να έχουν εισβάλλει στη χώρα 141.000 ξένοι, και ουδείς από αυτούς να μην έχει εντοπιστεί από την επιχείρηση παρά μόνο 2000!
Η διαδικασία –και εάν δεν κάνουμε λάθος- είναι η επίδοση ενός αστείου χαρτιού είναι η αλήθεια, αλλά τέλος πάντων τους επιδίδεται, για να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 30 ημερών και από εκεί αφήνονται ελεύθεροι, σκλαβώνοντας βέβαια τους Έλληνες αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.
Το θέμα είναι πως και πότε πρόλαβαν τουλάχιστον όλοι αυτοί να έχουν βγάλει παραμονής –γιατί δειγματοληπτικά τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτό τουλάχιστον δείχνουν- και βάσει ποιών  διαδικασιών.
Μη ξεχνάμε μιλάμε για 140.000 αλλοδαπούς! Και η επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» έχει εντοπίσει μόνο 2000 παράνομους; Προφανώς κάτι δεν πάει καλά.
Και όλα αυτά μόνο για όσους μπήκαν στη «χώρα» τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Με τις εκατοντάδες χιλιάδες των υπολοίπων ετών τι συμβαίνει;
Και σε ότι αφορά τις διαδικασίες των υποτίθεται «νόμιμων» μεταναστών απλά παραθέτουμε μια είδηση η οποία έγινε γνωστή μόλις σήμερα αλλά παρόμοιες έχουν υπάρξει δεκάδες:
‘Άγνωστοι δράστες αφού εξουδετέρωσαν το σύστημα συναγερμού και έφτασαν στον 1ο όροφο, του κτιρίου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, επί της οδού Αθηνών 173 στην Καλαμάτα με τη χρήση οξυγόνου άνοιξαν τρύπα και πήραν από το χρηματοκιβώτιο το ποσό των 8.000 ευρώ και περίπου 2.100 έγγραφα που αφορούν βεβαιώσεις διαμονής και κάρτες αδειών παραμονής αλλοδαπών.
Αυτές είναι οι περίφημες διαδικασίες παροχής νόμιμης άδειας παραμονής στη «χώρα»; Αυτές μας έχουν οδηγήσει σε αυτή τη νέα κατοχή της χώρας από τους ξένους; 


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: