Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

«Αραβική Άνοιξη»


Έτος 859 μ.Χ. Κόρντομπα, Ισπανία. Η χώρα βρίσκεται υπό αραβική κατοχή.
Οι μουσουλμάνοι επιδίδονται σε «διαθρησκευτικό διάλογο» με τους χριστιανούς. Ο πολιτισμένος διάλογος αποσκοπεί στο να πεισθούν οι «άπιστοι» (βλέπε χριστιανοί) να γίνουν «πιστοί» (βλέπε μουσουλμάνοι). Για το καλό τους φυσικά. Ένας από τους «άπιστους», προφανώς δεν θέλει το «καλό» του και αρνείται τον διάλογο. Λέγεται Ευλόγιος. Σήμερα είναι γνωστός ως Άγιος Ευλόγιος ο Ιερομάρτυρας ο εν Κορδούη Ισπανίας και εορτάζεται στις 11 Μαρτίου
Ο Ευλόγιος ζει στην Κορδούη (Κόρντομπα), που είναι τόπος ισλαμικής λατρείας με το μεγάλο τέμενος των χιλίων και ενός κιόνων. Ο Ευλόγιος έχει μελετήσει σε βάθος τους Πατέρες, την Παράδοση και τη Θεολογία της Εκκλησίας. Από το 858 είναι ο νέος Επίσκοπος Κορδούης. Πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του, συλλαμβάνεται από τους μωαμεθανούς και οδηγείται στην φυλακή. Η κατηγορία ήταν ότι περιέθαλψε και έκρυψε μια νεαρή Χριστιανή, την Λεωκρητία, που οι ίδιοι οι γονείς της ήθελαν να ασπαστεί την θρησκεία του Μωάμεθ. Οι «πιστοί» τον καταδικάζουν σε θάνατο διά αποκεφαλισμού. Σιωπηλά και προσευχόμενος, έσκυψε το κεφάλι του κάτω από το μαχαίρι του δημίου. Ήταν το έτος 859 μ.Χ.
Και ο καιρός περνάει...  Οι εποχές αλλάζουν....

Έτος 2012. Τυνησία. Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν, ήρθε μάλιστα και εκείνη η, όπως την λένε, «Αραβική Άνοιξη». Ωραίες λέξεις. Ωραίες φράσεις. Όπως και η άλλη που λέγεται "πολιτική ορθότητα". Όλα φαίνονται τόσο διαφορετικά. Μόνο ο «διαθρησκευτικός διάλογος» με τους χριστιανούς δεν άλλαξε. Συνεχίζεται αμείωτος. Από την πλευρά τους, βέβαια, ορισμένοι μεγαλόσχημοι (και πολιτικά ορθοί) "άπιστοι"/χριστιανοί, για να δείξουν πόσο "καλοί" είναι στον διάλογο, αποκαλούν το βιβλίο των μωαμεθανών «ιερό βιβλίο», το κάνουν δώρο και καμιά φορά το φιλούν κιόλας! Μόνο κάποιοι αμετανόητοι σκληροπυρηνικοί επιμένουν σε παρωχημένα πρότυπα και δεν ενθουσιάζονται με τον διάλογο. 
Ένας από αυτούς εμφανίζεται σε ένα βίντεο που παρουσιάστηκε σε πρόσφατη εκπομπή της αιγυπτιακής τηλεόρασης, με τον τίτλο “Egypt Today”, από τον Tawfiq Okasha.
Εκεί ένας νεαρός που έχει ασπαστεί τον χριστιανισμό περιμένει με απίστευτη ηρεμία τον μωαμεθανό δήμιο να του κόψει το κεφάλι. Όπως αναφέρει το Defence Point : «Υπέμεινε το μαρτύριό του και έφυγε από τη ζωή με έναν τρόπο που παραπέμπει σε άλλες εποχές και τους μάρτυρες της χριστιανικής πίστης…..Ο δήμιός του….οπλισμένος με την πεποίθηση της «θείας εντολής» έκοβε επί δύο λεπτά το κεφάλι του συνανθρώπου του φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος» (το γνωστό “Allahu Akbar”) και συνέχιζε να πανηγυρίζει κρατώντας το λάφυρο στα χέρια του. Η εκτέλεση δεν έγινε καν όπως στη Σαουδική Αραβία για παράδειγμα (σε εγκληματίες), μία και έξω… Το «αμάρτημα» που διέπραξε ήταν το ότι αλλαξοπίστησε και ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό….Για να αποδώσουμε όμως τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το φρικιαστικό βίντεο μεταδόθηκε από την αιγυπτιακή τηλεόραση με τον προοδευτικό παρουσιαστή να είναι συγκλονισμένος και να αναφωνεί: «Είναι δυνατόν να είναι αυτό το Ισλάμ;» Δυστυχώς, ένα κομμάτι της ισλαμικής θρησκείας είναι…».
Μιλώντας στα αραβικά, ο δήμιος φορώντας κουκούλα ψάλλει μια σειρά από μουσουλμανικές προσευχές και δεήσεις και επιτίθεται στον Χριστιανισμό, τον οποίον, λόγω της πίστης στην Αγία Τριάδα, τον αναφέρει ως μια πολυθεϊστική πίστη: «Ας πάρει ο Αλλάχ εκδίκηση για τον πολυθεϊστή αποστάτη!». Και ενώ ο Αλλάχ δεν δείχνει να ανταποκρίνεται άμεσα, ο δήμιος συνεχίζει «Αλλάχ ενδυνάμωσε τη θρησκεία σου, να είναι νικηφόρα ενάντια στους πολυθεϊστές». «Αλλάχ, νίκησε τους άπιστους στα χέρια των μουσουλμάνων» και «δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο αγγελιοφόρος του».
Στη συνέχεια, κραυγάζοντας «Allahu Akbar!», ο μασκοφόρος δήμιος κρατώντας το μαχαίρι στο λαιμό του «αποστάτη» αρχίζει να κόβει το κεφάλι. Στο τέλος, το κομμένο κεφάλι του «αποστάτη» κρατιέται ψηλά ενώ ακούγονται ισλαμικά συνθήματα για τη «νίκη».
ΥΓ. Όχι δεν το δείχνω το βίντεο.
ΥΓ.2 Εάν ο σφαγμένος είχε σφαχτεί γιατί ήταν ομοφυλόφιλος, θα είχε γίνει χαλασμός. Κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά, επώνυμοι, τηλεπερσόνες, ράδιο Αρβύλες και λοιποί "διαμορφωτές" θα είχαν ξεσηκώσει το σύμπαν. Μπορεί να είχε εισβάλει και ο Ομπάμα στην Τυνησία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, θα είχε βγάλει ανακοίνωση. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: