Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ένα σχόλιο στην γελοιογραφία που ζούμε!


Ένα αριστουργηματικό πολιτικό και διπλωματικό κείμενο. Οι φαναριώτες θα έπρεπε ίσως να αναλάβουν το υπουργείο εξωτερικών.

Εντύπωση προκαλεί η πατροπαράδοτη ονομασία των διοικήσεων της Εκκλησίας, και στην προκείμενη περίπτωση του Πατριαρχείου, ως ΜΗΤΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Εμείς, Βαρθολομαίε, ανήκομεν στην Εκκλησία του Πατρός. Γι'αυτό και ο Βαρθολομαίος απευθύνεται στη Διοίκηση της Εκκλησίας, την εκβιάζει να λάβει μέτρα νομικά. Να αρχίσει τις απαγορεύσεις, τις τιμωρίες. ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ Η ΗΡΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Ο ίδιος ο Ιερώνυμος είναι υπέρ τού Οικουμενισμού, αλλά δέν μπορεί να αντισταθεί στον Πειραιώς, όπως δέν μπορεί και στον Βόλου, όπως δέν μπορούσε και στον Μεσσηνίας. Ας φανταστούμε για λίγο, τί θα γινόταν άν στη διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν ο Βαρθολομαίος. Θα μας είχε φάει όλους η Κόλαση.

Για τα ψεύδη της Επιστολής, έχουν γράψει ήδη θεολόγοι, οι οποίοι γνωρίζουν τον κίνδυνο. Εμείς θα επαναλάβουμε την πρότασή μας: Ας συμπεριλάβουμε στον αγώνα εναντίον της αιρέσεως και του ψεύδους, και την αποσιώπηση των τίτλων τιμής, με τους οποίους συνοδεύουν τα χρυσοποίκιλτα άμφια οι κλέφτες του Ιερού. Ας ελπίσουμε να ξεσηκωθεί και ο λαός μέσα στους ναούς και να μήν περιμένει το σύνθημα των ταγών. Νομίζουμε πως ξεκινούν ακόμη πιό μαύρες μέρες για την Εκκλησία μας.

Αμέθυστος


πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά, διαφωνώ με τα εκτός του βιβλίου του Τριωδίου αναθέματα που εκφώνησε ο Πειραιώς Σεραφείμ, τον οποίο σέβομαι, πλην όμως θεωρώ ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ενήργησε αυθαίρετα. Πλην όμως, η ενέργεια του κ. Βαρθολομαίου είναι αυθαίρετη και όζει ολοκληρωτισμού και παπισμού. Δεν είναι το πρόβλημα της Εκκλησίας οι αντι-οικουμενιστές, δεν θα υπήρχαν αντι-οικουμενιστές αν δεν υπήρχαν οικουμενιστές. Και οικουμενιστές δεν ειναι όσοι διαλέγονται, αλλά όσοι μιλούν για "δύο πνεύμονες" της Εκκλησίας και αποδέχονται έτσι την θεωρία των Κλάδων.