Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ !



Κάψτε την, σπάστε την, κλειδώστε την. Ξεφορτωθείτε όλο τον θίασο των ομιλούντων κεφαλών, όλων αυτών που νομίζουν ότι είμαστε ηλίθιοι, αυτών που μας αποκοιμίζουν. Ξεγνοιάστε μια και καλή από τους τηλεοπτικούς μας τηλεσωτήρες, τηλε-εισαγγελείς, τηλεπολιτικούς, τηλεΐεροκήρυκες, τηλεδιασκεδαστές, διαφημιστές. Πείτε όχι στην υπερπληροφόρηση - παραπληροφόρηση. Τελειώνετε πια με τα κουτσομπολιά, με τις σταρλετίτσες, με τους ασήμαντους δήθεν " επώνυμους", με τους πάσης φύσεως αιρετικούς. Πείτε όχι σ' αυτό το άθλιο τηλεκαφενείο των παραθύρων, της χυδαιότητας και της διαστρέβλωσης.



Όχι στα σκουπίδια ! Έχουμε ευθύνη όλοι μας. Εμείς τους επιτρέψαμε να έχουν αυτά τα προγράμματα, ας μην κοροϊδευόμαστε! Εμείς αγοράζουμε τα αντίστοιχα σκανδαλοθηρικά έντυπα, εμείς δεν διαβάζουμε βιβλία, εμείς χαιρόμαστε βλέποντας στις διαφημίσεις τα αντικείμενα του καταναλωτικού μας πόθου, εμείς βλέπουμε άθλιες χολυγουντιανές ταινίες, εμείς με την φτηνή αισθητική μας και την χαμηλή μας πνευματική καλλιέργεια, τους δείξαμε τι προγράμματα θέλουμε. Η ευθύνη είναι πάντα δική μας, κι όχι των άλλων. Έχουμε την τηλεόραση που μας αξίζει !




Αντισταθείτε σημαίνει, κλείστε την η διαλέξτε τα προγράμματα που αξίζουν. Η τηλεόραση δεν είναι μπέϊμπυ-σίτερ των παιδιών (παρ' ότι η σωστή χρήση της μπορεί να τα βοηθήσει), δεν είναι ναρκωτικό αποχαυνωτικό (έτσι την χρησιμοποιούμε), δεν είναι τρόπος να καλύψουμε τα κενά των κοινωνικών μας συναναστροφών. Μην επιτρέπετε να σας καθορίζουν άλλοι τις αντιλήψεις. Δεν έχει νόημα να ακούμε και να βλέπουμε ο,τι δεν μας αφορά.


Η άποψή μας, είναι ότι ο καλός κινηματογράφος, τα καλά ντοκυμαντέρ και τα (ελάχιστα) καλά ενημερωτικά προγράμματα μας βοηθούν στο να καταλάβουμε τι συμβαίνει στον πλανήτη, να εννοήσουμε την αμαρτία του κόσμου τούτου (προϋποτίθεται ότι πρώτα προσπαθούμε να καταλάβουμε την δική μας αμαρτία). Αντισταθείτε λοιπόν με το τηλεκοντρόλ στο χέρι, η αν δεν μπορείτε κλείστε την οριστικά. Μελετήστε, πάρτε βιβλία, πείτε όχι στην ημιμάθεια, όχι στην αποχαύνωση του νου. Νοιώστε πείνα και δίψα για την αλήθεια. Γνώσεσεθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υ(η)μας...


Μία τηλεβαρεμένη (πλήν τιμία) νέα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: