Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Στη φυλακή οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που συνέλαβαν τον π. Εφραίμ;


.........Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος των αξιωματικών της ΕΛΑΣ που είχαν την ευθύνη για την εκτέλεση της απόφασης σχετικά με την προσωρινή κράτηση του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
.........O προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ευάγγελος Μπακέλος, έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, Λάμπρο Τσόγκα, να διενεργήσει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν τελέστηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
.........Στην παραγγελία του αναφέρει ότι οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο Άγιον Όρος όφειλαν να εκτελέσουν το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών σε βάρος του ηγούμενου Εφραίμ για την υπόθεση των ανταλλαγών της Μονής με το Δημόσιο και να τον οδηγήσουν, φρουρούμενο, στο Κέντρο Υγείας των Καρυών, προκειμένου να ξεπεράσει, εκεί, το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.
.........Ο ηγούμενος Εφραίμ παρέμεινε φρουρούμενος στο κελί του στη Μονή Βατοπεδίου, μετά το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε παραμονή των Χριστουγέννων, κι έμεινε εκεί, μέχρι την ανάρρωσή του, τρεις μέρες αργότερα, οπότε οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και μετέπειτα στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται έκτοτε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αυτογελοιοποίηση της δικαιοσύνης συνεχίζεται. Αντί να αναλογισθούν κατά πόσον διαπράττουν οι ίδιοι παράβαση καθήκοντος, όταν αφήνουν ελεύθερους ειδεχθείς εγκληματίες που βγάζουν μαχαίρια και παίρνουν σβάρνα τους Έλληνες πολίτες, στρέφονται κατά αυτών που άφησαν έναν άρρωστο και εμφανώς αδίκως διωκόμενο γέροντα να νοσηλευθεί στο σημείο της αρχικής νοσηλείας του. Ζούμε νοσηρές καταστάσεις.

Το περιστατικό θυμίζει το εξής περιστατικό από τον βίο της Αγίας Ματρώνας, Ρωσίδας Αγίας του 20ου αιώνα. Το σοβιετικό καθεστώς επεδίωξε πολλές φορές να τη συλλάβει, αλλά πάντοτε σωζόταν με θαυματουργικό τρόπο. Κάποια στιγμή που είχε μεταβεί στο σπίτι της, στο κέντρο της Μόσχας, ένας αστυνομικός για να τη συλλάβει, η Αγία του είπε: “Άσε με εμένα, είμαι γριά και δεν θα πάω πουθενά, τρέξε τώρα στο σπίτι σου να σώσεις της γυναίκα σου που κινδυνεύει.” Τα λόγια της Αγίας ειπώθηκαν με τρόπο που έπεισε τον αστυνομικό να την αφήσει εκεί και να τρέξει στο σπίτι του. Εκεί βρήκε το διαμέρισμά του να έχει πιάσει φωτιά από το γκάζι και τη γυναίκα του να έχει αρπάξει φωτιά κι αυτή. Μόλις που πρόλαβε να τη σώσει (είχε ήδη υποστεί σοβαρά εγκαύματα), χάρη στην προειδοποίηση της Αγίας. Αφού πήγε να την ευχαριστήσει, την άλλη μέρα παρουσιάστηκε στους ανωτέρους του και τους είπε: “Δεν μπορώ να συλλάβω τη Ματρώνα, διότι έσωσε τη γυναίκα μου”.

Μακάρι να αξιωνόμασταν και εμείς τέτοιων θαυμάτων. Δυστυχώς η νεοελληνική κοινωνία είναι χειρότερη από τη σοβιετική κοινωνία της εποχής του Στάλιν. Εκεί υπήρχε ακόμη λίγη ανθρωπιά. Εδώ τίποτα… Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης είναι προσανατολισμένοι στο “καθήκον”…

“Θα μας κάψει ο Θεός”, έλεγαν οι παλιοί και δεν είναι τυχαίο ότι περνάμε αυτή την κρίση που περνάμε όταν οι κρατικοί λειτουργοί έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο θρασείας ασέβειας.
Οι γραφειοκράτες υπεύθυνοι της τυφλής «δικαιοσύνης» μιλάνε για παρατυπίες και κουραφέξαλα!! Το γεγονός ότι καταλύθηκε το αυτοδιοίκητο του αγίου όρους το καταπίνουν αμάσητο! ντροπή τους!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι Άλλο θα Δούνε τα Μάτια μας και τι Άλλο θα Ακούσουνε τα Αυτιά μας Πάει Σαλέψανε Όλοι τους!

Ανώνυμος είπε...

Χειροπέδες του έβαλαν; Δεν του έβαλαν,ενώ προβλέπεται από το νόμο.
Παράβαση καθήκοντος.....!!!!

Ανώνυμος είπε...

όπως βλέπετε κ. Ανώνυμε όλοι αυτοίπού μας κυβέρνησαν και διέλυσαν το κράτος μας, έφτασαν στο ζενίθ της παραβάσεως καθήκοντος. Εγκλημα χωρίς τιμωρία κατά του ελληνικού λαού. Τίποτα δεν έχει αποδειχθεί εις βάρος του Εφραίμ. Από τον ίδιο νόμο προβλεπόταν και η φυλάκιση του Κολοκοτρώνη και πολλών άλλων ευεργετών ενώ οι πραγματικοί το τονίζω οι πραγματικοί κλεφτες και υπεύθυνοι της κατάντιας μας απολαμβάνουν κότερα και παχυλούς μισθούς...