Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Δεν τα κατάφεραν με τη Ρεπούση και πάνε τώρα από την πίσω πόρτα

«Εκδήλωση» Ελλήνων και ξένων «ακαδημαϊκών», για τα «κομμένα» σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας (της απο-εθνοποίησης και της πολιτισμικής ισοπέδωσης) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού) σήμερα, στις 19:00...

Φυσικά, προβληματίζονται οι της εθνομηδενιστικής διεθνούς για το ότι ο κόσμος δεν stegi_grammatwn_kai_texnwn_1αποδέχεται την κοινωνική μηχανική μέσω των σχολικών «εγχειριδίων». Φυσικά, προβληματίζονται οι θιασώτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης και των «εκσυγχρονιστικών» μνημονίων, για το ότι οι γονείς, οι πλέον αρμόδιοι, δεν θέλουν το εθνομηδενιστικό δηλητήριο και τη διεθνιστική ηρωίνη. Φυσικά, προβληματίζονται για το ότι οι Έλληνες γονείς, επιθυμούν ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ Παιδεία για τα παιδιά τους, με την καλλιέργεια της θρησκευτικής και πατριωτικής συνείδησης, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα, που για την αριστερά και τους νεοφιλελεύθερους, είναι ένα χαρτί χωρίς καμία αξία, όταν δεν ευνοεί τις ανίερες επιδιώξεις τους.

Μεταξύ τους...

Θα συζητήσουν λοιπόν, μεταξύ τους, για τα κριτήρια που καθορίζουν το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων Ιστορίας και την προσέγγιση των ιστορικών πηγών, οι λόγοι που οδήγησαν στην απόσυρση ανεκδιήγητων εγχειριδίων τύπου «συνωστισμού» της Ρεπούση, τι είδους ιστορία θέλουν οι γονείς να διδάσκονται τα παιδιά (δηλαδή πως θα παρακαμφθούν οι αντιδράσεις των γονέων) και οι λόγοι που η υπόθεση των εγχειριδίων, προκαλεί τόσες κοινωνικές εντάσεις (κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, μιλώντας για «επιστημονικό αντικείμενο»). Ποιοι θα μιλήσουν: Κώστας Αγγελάκος, επίκουρος καθηγητής Παιδαγωγικών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και διευθυντής του περιοδικού Νέα Παιδεία, προσέξτε εδώ, η υπερασπίστρια της Μαρίας Ρεπούση Χριστίνα Κουλούρη, καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και η Μιρέλα-Λουμινίτα Μουργκέσκου, καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου. Η τελευταία, στελεχώνει το γνωστό CDSEE και επιμελείται το «εναλλακτικό εκπαιδευτικό υλικό», για τη διδασκαλία της νεότερης Ιστορίας της ΝΑ Ευρώπης (που χορηγείται μεταξύ άλλων και από το γερμανικό και το αμερικανικό ΥΠΕΞ, την USAID και το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, μεταξύ άλλων, κάτι για το οποίο η αριστερά δεν έχει προφανώς τίποτα να πει, αλλά αντίθετα, σιωπά ένοχα).

Δεν είδαμε στην πρόσκληση το όνομα μιας «γαλάζιας» πρώην υπουργού (πρώην Εθνικής) Παιδείας, που τη «μαύρισε» ο κόσμος της Α' Αθηνών. Αλλά, αντίθετα, παντού είναι ο ΔΟΛ. Σημειωτέον ότι η εκδήλωση, εκτός του in.gr, διαφημίστηε αποκλειστικά από αριστερές ιστοσελίδες και ιστολόγια. Γελάστε εδώ: η προσέλευση θα γίνει με... δελτία εισόδου! Όχι η KGB δεν θα είναι εκεί, άλλωστε, δεν υπάρχει πια.

Έπεται και συνέχεια...

Θα ακολουθήσει εκδήλωση στις 8 Φεβρουαρίου, με ομιλητές και άλλους από την εθνομηδενιστική διεθνή. Μεταξύ τους εντελώς, μην μπας και ακουστεί καμία άλλη άποψη! Έχουμε και λέμε: Αντώνης Λιάκος, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ομότιμος Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Χάγκεν Φλάισερ, καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιάσονας Χανδρινός, υπ. διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κι εδώ, πολύς ΔΟΛ, με την εθνομηδενιστική και εκσυγχρονιστική αριστερά και το ΠΑΣΟΚικό σύστημα να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Πως όμως και δεν φωνάξανε τον σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, Ανδρέα Ψυχάρη για ομιλητή; Ξέρει αυτός, έδωσε το στίγμα του στην Τάμπα και στο Μόναχο. Θα έδενε μια χαρά, μετά τη Μαριέττα Γιαννάκου..

Δεν υπάρχουν σχόλια: