Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ο Μεσσηνίας υπέρ του Πατριάρχη στα θέμα του Καθηγουμένου Εφραίμ Ανταποδίδει την κάλυψη των κακοδοξιών του;



Θεοδωρόπουλος Ιωάννης

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας πήρε το μέρος του πατριάρχη στην υπόθεση Εφραίμ, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για την απόφαση της Δ. Ι. Συνόδου να επισκεφθεί τον ηγούμενο Εφραίμ. Ακόμα κι αν συμφωνεί κανείς με κάποια σημεία των ερωτημάτων του, δεν μπορεί να μη αναζητήσει τα κίνητρα αυτής της κινήσεως του κ. Χρυσοστόμου. Και επειδή κάποια γεγονότα είναι πολύ νωπά, είναι εύκολο να ανακαλέσει στην μνήμη του, τις αιρετικές δοξασίες του κ.Χρυσόστομου και με τις πλάτες ποιών υψηλών προστατών του οι εναντίον του καταγγελίες πήραν το δρόμο για το βαθύ αρχείο της ι. Συνόδου.

Συγκεκριμένα:
Το 2010 έγιναν καταγγελίες επί αιρέσει προς την Ι. Σύνοδο εναντίον του. Ο κ. Χρυσόστομος απάντησε με ύβρεις και ψευδολογίες εναντίον και του μητροπολίτου Κυθήρων, που ήταν ένας από αυτούς που τον είχαν καταγγείλει. Συγκεκριμένα, λίγες μέρες μετά την καταγγελία του Κυθήρων κατά του Μεσσηνίας, είμαστε θεατές της εξής σκηνής:
Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010, πραγματοποίησε Προσκύνημα στα ιερά της Καππαδοκίας έχοντας κοντά του τον καταγγελθέντα από τον Κυθήρων «επί αιρέσει» Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο!!! Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, δηλαδή, όχι μόνο δεν ζήτησε από την Ιερά Σύνοδο να εξετασθεί ένα μεγάλο ολίσθημα του Μεσσηνίας σε καίριο θέμα Πίστεως (όπως έκανε κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, στον οποίο επέβαλε το επιτίμιο της ακοινωνησίας για ένα θέμα ...δικαιοδοσιών), αλλά δέχτηκε να παρευρίσκεται ο Μεσσηνίας επίσημα δίπλα του, κάνοντας γνωστό σε όλους, ότι απολαμβάνει της εκτιμήσεώς του και τίθεται υπό την υψηλή προστασία του.
Πως λοιπόν, να μη ανταποδώσει ο Μεσσηνίας την ευγνωμοσύνη του στον υψηλό του προστάτη;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΓΕΝΙΚΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΥΧΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ,ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ"ΖΗΤΗΜΑ ...,ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ,ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ....
Ι.ΑΛΑΤΖ.

Ανώνυμος είπε...

Εντελώς αυθαίρετο το συμπέρασμα(σε συμπαθώ το Μεσσηνίας διόλου). Αλλά γενικά το όλο θέμα προσφέρεται για εκμετάλλευση και άλλου είδους "κέρδη". Να δούμε ο Θεός τι θα δείξει. Στην άλλη ζωή ασφαλώς. Σε αυτή οι χριστιανοί είναι οπαδοί κι όχι φίλαθλοι!! Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Ο πλανεμενος άνθρωπος είναι παντού πλανεμενος.
Νεαρχος

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

@13Ανώνυμος της Ιανουαρίου 2012 8:57 μ.μ.

Για ποιες ψυχώσεις μιλάμε ,έχουμε χρέος μαζί με την φροντίδα για τον προσωπικό αγώνα ο καθείς να επισημαίνουμε τις εκφρασμένες πλάνες οποιαδήποτε έχει θέση υψηλή στην ιεραρχία .Δεν έχουμε ψευδαίσθηση ότι θα αλλάξουμε τον κόσμο βέβαια αλλά μην μας περνάνε και για κοροΐδα ,έχουμε χρέος να ξυπνάμε σε λήθαργο ψυχές! Σε αυτήν την αφασία που εκφράζεις και τη φοβία σου, ποντάρουν όλοι αυτοί οι προβατοσχημοι λύκοι και πίνουν το αίμα μας και ασελγούν βάναυσα στις ψυχές μας …

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάρτητα από το τι λέι σε άλλα ο Μεσσηνίας μια και βλέπω ότι κρίνεται από τα λόγια του, και πολύ σωστά, πρέπει και στην παρούσα φάση να τον κρίνουμε χωρίς την εττικέτα του αιρετικού. Όλα αυτά που λέει είναι ψευδή; Γιατί σ' αυτή την ιστορία με τον Ηγούμενο Εφραίμ έχουν ειπωθεί πολλά από πολλούς και πολλά για πολλούς, δυστυχώς χωρίς επιχειρηματολογία!!! Από την μια τα "παπαγαλάκια" σπέρνουν αυτά που τους λέει το περιβάλλον του γέροντα γνωστά ψευτοκαλογερίστικα αγιοτικά ανά την ορθοδοξία (σ' αυτό υπήρξα προσωπικά μάρτυς) και από την άλλη σπιλώνονται κατα κόρον όσοι εκφράζουν άλλη άποψη επί του θέματος, (χωρίς απαραίτητα να σημαίνει πως όλοι αυτοί χαίρονται που ο γέροντας είναι φυλακή) ως εχθροί του μοναχισμού και της εκκλησίας λες και μονο ο εν λόγω γέροντας επειδη πήρε μια μονή από ερείπιο και την έκανε παλάτι είναι και ομολογητής της πίστεως, εκφραστής και σύμβολο της ανά τον κοσμον ορθοδοξίας!!!! Νομίζω πως έχει χαθεί το μέτρο...

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Σαφέστατα και είναι εμπαθή και κακότροπα! μόνο εάν δεν έχεις σχέση με το άγιο Όρος μπορείς απερίσκεπτα έτσι να μιλάς .

Η μεγαλύτερη κακότροπη πλεκτάνη μεταξύ πολεμίων της πίστεως δημοσιογράφων και κάποιων που νομίζουν ότι χτυπώντας το βατοπαιδι είναι οι ανόητοι πρώτοι αυτοί!!

Πρέπει να είναι κάποιος τυφλός βρε λεβέντη και να μην βλέπει την κακία .

Ούτε και εμείς είμαστε ή ήμασταν ποτέ στο περιβάλλον του γέροντα εάν το θες έτσι που το λες αλλά δεν λέμε τέτοιες ανοησίες !!για όνομα

Ανώνυμος είπε...

Δεν αναφερόμουν στο δικό σας Ιστολόγιο αγαπητέ φίλε αλλα εκατέρωθεν έχουν ειπωθεί ακραία πράγματα.Να πώ ότι δεν μιλώ ως άσχετος γιατί έχω επαφές με το Άγιο Όρος και πνευματικό Αγιορείτη. Το Άγιον Όρος όσο υπάρχει ακόμα και ένας έσχατος και ασήμαντος μοναχός που ζεί πραγματικά σαν μοναχός δεν θα πάψει να ακτινοβολεί! Ανεξαρτητα λοιπόν από την όποια εμπάθεια υπάρχει εκατέρωθεν (επαναλαμβάνω και τονίζω γιατί ταπεινά φρονώ ότι έχει μερίδιο ευθύνης και ο γέροντας, αν όχι ο ίδιος το περιβάλλον του) πρέπει να ψάξουμε νηφάλια και χωρίς τις προκαταλήψεις που συνήθως χαρακτηρίζουν την φυλή μας σε δύσκολες ώρες να δούμε τι κρύβεται πίσω από τα γεγονότα! Ας πούμε η σημερινή ανακοίνωση ότι κλιμάκιο της ελλαδικής εκκλησίας βρίσκεται στη Μόσχα σε αναζήτηση επενδυτών για αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας δεν φαίνεται να εξηγεί τόσο το πρόσφατο ανακοινωθέν της Συνόδου και τις απανωτές επισκέψεις Ιεραρχών για υποστήριξη όσο και την οργισμένη αντίδραση του Μεσσηνίας για όλα αυτά; Να σημειώσω επίσης πως κι εγώ έχω αρκετές επιφυλάξεις για τα όσα ο εν λόγω Επίσκοπος λέει κατά καιρούς, αλλά περα από αυτά θεωρώ πως στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει δίκιο παρα το απρεπές ύφος των γραφομένων! Και βεβαια τα κοράκια της Ελληνικής δημοσιογραφίας, όργανα των αθέων, δεν θα άφηναν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να χτυπίσουν την Εκκλησία!