Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

“Εφραίμ”, όπως “Πυρήνες της Φωτιάς” !!!


Δεν υπάρχει νόμος που να σου απαγορεύει να εκμεταλλευθείς τον μαλάκα

Έχω μια καταπληκτική επιχειρηματική ιδέα. Βρήκα ένα σιτοχώραφο κοψοχρονιά στον κάμπο της Καρδίτσας και το αγόρασα αμέσως. Σκέφτομαι να προτείνω στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, να το ανταλλάξουμε. Να πάρει ο δήμος την οικοπεδάρα και να μου δώσει ένα παλιό στρατόπεδο στο κέντρο της πόλης, που ρημάζει. Τελικά έκανα πίσω, γιατί έμαθα ότι θέλουν να προφυλακίσουν το γέροντα Εφραίμ. Σκέφθηκα ότι αν προχωρήσω στην ανταλλαγή, κινδυνεύω να μπω φυλακή εγώ και όχι ο Μπουτάρης.

Ο γέροντας έχει απολογηθεί σεβόμενος τις διαδικασίες της πολύπαθης δικαιοσύνης, αυτής που ρεζιλεύεται με τον αγαπούλα και αυτής που έχει έξω ελεύθερους όλους τους τραπεζίτες, τον Άκη, ακόμα και τον Λαυρεντιάδη της Proton Bank. Θα μπορούσε να είχε μείνει στο Βατοπέδι και να εξασκεί την ισχύ του. Ο γέροντας περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσής του, όπως κάθε άλλος πολίτης αυτής της χώρας και συνεργάζεται στωικά με τις αρχές.

Προφυλάκιση σημαίνει ότι:

  • Ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό,
  • Ότι είναι ύποπτος τέλεσης επικίνδυνων πράξεων,
  • Ότι το κοινωνικό σύνολο θα αισθάνεται ασφαλέστερο, αν αυτός βρίσκεται έγκλειστος.
  • Ή απλά μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος τοπικιστής πολιτικός με εξουσία στο υπουργείο δικαιοσύνης, ο οποίος αρέσκεται να σπαταλάει τα λεφτά των φορολογουμένων σε ΜΚΟ της βαρύτητας ‘’φιλόπτωχες κυρίες Κομοτηνής’’, πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσει κρίσιμα ψηφαλάκια στη δύσκολη εκλογική αναμέτρηση που πλησιάζει.

Από τα παραπάνω, ένας αντικειμενικός παρατηρητής θα συμπέρανε ότι:

  • Ο γέροντας σκέφτεται σοβαρά να πετάξει τα ράσα και να καταφύγει στην Κούβα, σε αντίθεση με τον αγαπούλα ο οποίος σκόπευε να εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή πρωί στη μητρόπολη,
  • Ότι ο γέροντας είναι κάτι σαν τους πυρήνες της φωτιάς και τη συμμορία με τα καλάσνικοφ σε οικογενειακή συσκευασία, αντίθετα ο Άκης δεν πρόκειται να ξανακάνει αλχημείες με το πόθεν έσχες του,
  • Ότι αυτή η προσωποποίηση του κακού επί της γης, όσο είναι έγκλειστος περιμένοντας τη δίκη του, θα βοηθήσει αποφασιστικά στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, σε αντίθεση με το αφεντικό της Proton Bank, ο οποίος μεταμέλησε και γύρισε πίσω τα 50εκ. που καταχράστηκε.

Σε κανέναν δεν άρεσε η τροπή της εξέλιξης της υπόθεσης των ανταλλαγών, υπάρχουν όμως δύο εύλογες παρατηρήσεις:

  1. Οι μονές του Αγίου Όρους, οργανισμοί οι οποίοι κατέχουν ειδικό βάρος στην ιστορική πορεία του ελληνικού έθνους, κοιτίδες πνευματισμού με ογκώδες διαχρονικό έργο, ζωντανά μουσεία της ελληνικής μεσαιωνικής συνέχειας, δικαιούνται να διαχειρίζονται την περιουσία τους, με τον τρόπο που θεωρούν προσφορότερο, ως μέσο για την επιβίωσή τους.
  2. Αν υπάρχουν ενδείξεις ότι το ελληνικό δημόσιο κατά κάποιον τρόπο ζημιώθηκε από τη διαχείριση αυτή, βασικοί υπεύθυνοι είναι οι διαχειριστές της κρατικής περιουσίας και όχι οι διαχειριστές του μοναστηριακού fund που έκαναν τις προτάσεις τους.

Γιατί σύμφωνα και με τη διάσημη δήλωση του διαχειριστή του μεγαλύτερου fund στον κόσμο, ‘’δεν υπάρχει νόμος που να σου απαγορεύει να εκμεταλλευθείς τον μαλάκα’’.

Κοινώς, ο επιχειρηματίας (ιερατικός, τζογαδόρος, fund, καταριανός, μαφιόζος, κρατικός ή όπως αλλιώς θέλετε) κάνει μια πρόταση που θεωρεί συμφέρουσα. Αν η άλλη πλευρά την αποδεχθεί, καλώς. Αν όχι, πάλι καλώς, πάμε παρακάτω.

Δηλαδή, αν η τυφλή δικαιοσύνη μας επιθυμεί να βρει τους ενόχους της υπόθεσης των ανταλλαγών, καλό θα είναι να τους αναζητήσει ανάμεσα στους πολιτικούς εκείνους που είχαν την διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και να αφήσει τους γέροντες του Αγίου Όρους στην ησυχία τους.

Γιατί έρχονται και άλλες δύσκολες μέρες, όπου πρόκειται να βγει στο σφυρί ελληνική δημόσια περιουσία αξίας 50 δις. Και με τη φόρα που έχουν πάρει οι ανακριτές, μπορεί να συμβούν δύο στραβές:

  1. 1. Να μην μπορούμε να σταυρώσουμε αγοραστή, γιατί οι νομικοί σύμβουλοι των επενδυτών θα επικαλούνται την υπόθεση Εφραίμ
  2. Να προχωρήσουν με το καλό οι αγοραπωλησίες και μετά από δύο χρόνια, να εκδίδονται βροχή τα διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά παραγόντων όπως ο Άκερμαν της Deutsche Bank ή ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft.

Κλείνοντας θα συμβουλεύαμε τον αματέρ κ. Πεταλωτή, αν θέλει να μακροημερεύσει στην πολιτική, να ξεκινήσει εντατικά μαθήματα ελληνικής ιστορίας και Αγιορείτικης παράδοσης. Για αρχή του συνιστούμε μια επίσκεψη στην υπέροχη μονή Βατοπεδίου.

Κακοφωνίξ

Δεν υπάρχουν σχόλια: