Δεν είμαστε ικανοί να προστατεύσουμε ούτε τα ονομαστά Ελληνικά προιόντα.
Είναι γνωστό ότι η πατάτα για την περιοχή αποτελεί μονοκαλλιέργεια, ότι το κόστος παραγωγής δεν καλύπτεται σε καμία περίπτωση από την προσφερόμενη τιμή των 16 λεπτών, κι ότι παρά την εξευτελιστική τιμή όση πατάτα πουλιέται, φτάνει στη Θεσσαλονίκη τα 70 και στην Αθήνα τα 95 λεπτά το κιλό!
Το ερώτημα είναι λοιπόν, εφόσον έχει πέσει τόσο πολύ η τιμή της πατάτας, γιατί οι έμποροι προτιμούν τις εισαγόμενες; Η πατάτα της Γαλλίας έρχεται με 9 λεπτά, γεγονός που πιθανά σημαίνει ότι το γαλλικό κράτος την επιδοτεί για να έρχεται σε τέτοια τιμή. Δεν μπορεί να επιδοτεί μέσω ΚΑΠ, αλλά το κράτος βρίσκει άλλους τρόπους να την στηρίξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου