- 1 κιλό σουπιές ολόκληρες
- 1 κιλό φρέσκα κουκιά με το λουβί τους
- 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζ τσαγιού άνηθο
- 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζετε τα κουκιά από τις ίνες που έχουν στα πλάγια και από τις μύτες τους. Εάν είναι μεγάλα τα κόβετε στη μέση. Φοράτε γαντάκια μιας χρήσεως και καθαρίζετε τις σουπιές κρατώντας το μελάνι τους σε ένα ποτηράκι. Αφαιρείτε και πετάτε εντόσθια και κόκαλο.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε τις σουπιές τεμαχισμένες. Τις σοτάρετε καλά ανακατεύοντας. Ρίχνετε μέσα το χοντροκομμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Βάζετε μέσα τα φρέσκα κουκιά, ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα το μελάνι σουπιάς. Συμπληρώνετε νεράκι μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Αλατίζετε πιπερώνετε και σιγοβράζετε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να γίνουν τρυφερά τα κουκιά. Λίγο προτού κλείσετε τη φωτιά ρίχνετε μέσα τον άνηθο. Ανακατεύετε και σερβίρετε.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου