Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Προσπαθούν να μας δέσουν χειροπόδαρα στο όνομα της διαφάνειας!! θα τα καταφέρουν όμως;


Έρχεται λέει ,ηλεκτρονικό βιβλίο Εξόδων για κάθε φορολογούμενο!!!

Του Σπύρου Δημητρέλη

Ηλεκτρονικό βιβλίο εξόδων θα υποχρεωθούν να τηρούν από την 1-1-2012 όλοι οι φορολογούμενοι. Πρόκειται για τη φορολογική υποχρέωση που θεσπίζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το νέο τρόπο υπολογισμού των εισοδημάτων βάσει εσόδων, εξόδων, αποταμίευσης και δανεισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr πρόκειται να δημιουργηθεί ειδική ηλεκτρονική υποδομή της Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην οποία θα καταγράφονται όλες οι δαπάνες των φορολογούμενων. Η καταγραφή αυτή είτε θα γίνεται αυτόματα με τη χρήση πιστωτικής, χρεωστικής κάρτας ή «φοροκάρτας» είτε οι ίδιοι οι φορολογούμενοι θα τηρούν το σχετικό «βιβλίο» στο ίντερνετ, αναγράφοντας τα στοιχεία κάθε δαπάνης με αποδείξεις που πραγματοποιούν. Πρόδρομος της σχετικής υπηρεσίας είναι ο δικτυακός τόπος καταγραφής των δαπανών του φορολογούμενου με «φοροκάρτα» που ήδη έχει δημιουργηθεί στη ΓΓΠΣ.

Στόχος της δημιουργίας του βιβλίου εξόδων του φορολογούμενου είναι να εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού του φορολογητέου εισοδήματος κάθε φορολογούμενου. Σύμφωνα με αυτό, όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δικαιολογήσουν το εισόδημα τους μέσα από ένα συνδυασμό δαπανών, αποταμίευσης δανεισμού. Πρακτικά αυτό θα λειτουργεί ως εξής: οι δαπάνες κάθε φορολογούμενου θα καταγράφονται και θα αθροίζονται. Εφόσον είναι χαμηλότερες από το εισόδημα που έχει δηλώσει τότε θα πρέπει με παραστατικά να αποδεικνύει ότι το υπόλοιπο εισόδημα αποταμιεύθηκε ή επενδύθηκε (π.χ. αγορά ακινήτου). Αν το εισόδημα που δηλώνει είναι χαμηλότερο από τις δαπάνες του τότε θα πρέπει επίσης με παραστατικά να αποδεικνύει ότι το επιπλέον του εισοδήματός του ποσό των δαπανών προέρχεται από ανάλωση αποταμιεύσεων ή από δανεισμό. Εφόσον δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η διαφορά εισοδήματος και δαπανών τότε αυτή θα φορολογείται σαν να πρόκειται για εισόδημα. Τι κρύβεται πίσω από αυτό τον τρόπο υπολογισμού του εισοδήματος; Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι με το παραπάνω σύστημα αυτοί που κατά κανόνα δεν κρύβουν εισοδήματα (π.χ. μισθωτοί, συνταξιούχοι) θα επιμένουν στο να ζητούν αποδείξεις για τις δαπάνες τους. Αν δεν το κάνουν θα πληρώνουν οι ίδιοι παραπάνω φόρο. Στην περίπτωση αυτών που κρύβουν εισοδήματα θα οδηγεί σε επιπλέον φορολόγηση η μη έκδοση αποδείξεων καθώς θα εμφανίζονται να έχουν υψηλότερες δαπάνες. Για παράδειγμα, ένας δικηγόρος που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ αλλά πραγματοποιεί ετήσιες δαπάνες 50.000 ευρώ θα κληθεί να δικαιολογήσει τις 38.000 που υπερβαίνουν το δηλωθέν εισόδημά του. Αν δεν έχουν μειωθεί οι συνολικές καταθέσεις του κατά 38.000 ευρώ τότε αυτό σημαίνει ότι τα επιπλέον χρήματα είναι εισόδημα που δεν έχει φορολογηθεί και θα φορολογείται. Μάλιστα, σε αυτήν την περίπτωση θα μπαίνει και στο μάτι του φορολογικού ελεγκτή. Ουσιαστικά η φιλοσοφία του νέου συστήματος είναι η δημιουργία αντικρουόμενων συμφερόντων μεταξύ αυτών που φοροδιαφεύγουν και αυτών που φορολογούνται για το σύνολο των εισοδημάτων τους.


Πηγή

Εμείς λέμε η ηλιθιότητα σε όλο της το μεγαλείο!!!

Ενα απλό παράδειγμα:

Η κυρά Μαρίκα στο χωριό παίρνει σύνταξη 700 ευρώ με δικό της σπίτι..ξοδεύει μηνιαία 50 ευρώ ρεύμα,20 ευρώ νερό,40 ευρώ τηλέφωνο,200 ευρώ σε φάρμακα και 200 ευρώ σε ψώνια...έτσι λοιπόν έχουμε 700-510=190 υπόλοιπο...όλα καλά.

Η ίδια ζει στην πόλη χωρίς δικό της σπίτι...ξοδεύει 50 ρεύμα 20 νερό 40 τηλ.200 φάρμακα 200 ψώνια και 400 ενοίκιο...αποτέλεσμα 700-910=-190.

Έτσι λοιπόν η κυρά Μαρίκα της πόλης είναι φοροφυγάς και έχει κρύψει εισοδήματα..Άν ισχυριστεί ότι την βοήθησαν τα παιδιά της,θα πρέπει να έχει αποδεικτικό ότι έχει πληρώσει η οικογένειά της το 10% σε φόρο δωρεών από το ποσό που της έδωσαν..αλλιώς θα φορολογηθεί για το υπόλοιπο.

Κοινώς διαλύουν το κύτταρο της Ελληνικής οικογένειας..όλα είναι μεθοδευμένα.

Αν κάνουμε σωστά το παράδειγμα και προσθέσουμε φόρους,χαράτσια κτλ..ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ...ΑΡΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ...Ο στόχος τους είναι Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ερώτηση: ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ - Που εφαρμόζονται αυτές οι μακακίες.??

2 σχόλια:

πβ είπε...

Μπορω να σας απαντήσω εγώ που ζώ μόνιμα στο εξωτερικό.
Αυτό το μέτρο εφαρμόζεται απο χρόνια στις περισσότερες αναπτυγμένες καπιταλιστικές χωρες της Ευρώπης.Δεν αφορα τα καθημερινα εξοδα οπως ορισμένα συντεχνιακά συμφέροντα θα προσπαθουν να σας φέρουν σαν παραδειγμα ωστε να εισαστε ολοι ενάντιοι, αλλά αφορά τις αγορες και τις αμοιβές(πχ οδοντογιατρων) πανω απο ενα ποσον που για παραδειγμα σου αναφέρω αυτή την στιγμή στην Ιταλια ειναι 2.500,00 €.
Ολες οι αγορες αυτοκινήτου στην Γερμανία γινονται υποχρεωτικα με επιταγή.
Δεν ειναι θέμα δεσίματος οπως λέτε εσεις.Ειναι θεμα πατάξεως της φοροδιαφυγής.
Ας σου κανω εγώ ενα παραδειγμα.
Εφοριακός υπάλληλος σε μια επαρχιακή πόλη στην Ελλάδα.Σε 20 χρονια υπηρεσιας εχει κανει τετοιες και τοσες αγορές που αν το ειχανε υποχρεώσει να τις κανει με καρτα η με επιταγή, ΔΕΝ θα τις ειχε κανει.Και μιλαμε για κατοικίες τριόροφες, αμάξια των 60.000,00€ κλπ κλπ.Η κυρία Μαρικα θα μπορει να κοιμάται ήσυχη. Επι τη ευκαρία πόσα χρόνια δουλειάς ειχε η κυρια, γιατι εδω στην Ιταλία για να παρεις τετοια σύνταξη πρεπει να εχεις δουλεψει τουλαχιστον 30 χρονια και να εισαι 66 χρονών.
Αν δεν θελουμε τετοια μέτρα, τότε μην παραπονιομαστε για φακελάκια και για δωροδοκίες.Δυστυχως αρκετοι πολίτες εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των Δημοκρατικων πολιτευμάτων και επωφελουνται των δημοκρατικών ελευθεριών για να κάνουν ο,τι θέλουν.Παρεπιπτόντως μου ερχεται στο νου το Πανεπιστημιακό Ασυλο.Ασυλο βιας και καταστροφων.Το κακό ξερεις πιο ειναι;Οτι στην Ελλάδα αυτοι που εχουν χρησιμοποιήσει πχ το Ασυλο ειναι σήμερα κυβερνώντα στελέχη. Καταλαβαινεις σε ποιους αναφέρομαι. Οσοι στην Ελλάδα, ολα αυτα τα χρόνια της μεταπολιτευσης, ησαν κατά της καταστροφης του κρατους, τους αποκαλούσαν αντιδημοκρατικους.Οπως οι απατεώνες της ΝΔ που ΠΑΡΑΠΟΙΟΎΣΑΝ τους προϋπολογισμούς του κράτους και σαν πρόβατα φοβόντουσαν να πάνε ενάντια στα συμφέροντα των συνδικαλιστών, και των δήθεν προοδευτικών δυνάμεων της αλητείας και της καταχρήσεως δημοσίου χρήματος.Μακάρι να ερχότανε στην Ελλάδα ενα τετοιο μέτρο. Αλλά ηρέμησε, δεν θα το αφήσουν να περάσει οχι γιατι ειναι αντιδημοκρατικό αλλά γιατι οι διαφοροι νεόπλουτοι σοσιαλκομμουνιστές μαζί με αλλες φωτισμενες πρωτοπορίες ΚΙΝΔΥΝΕΎΟΥΝ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ.
Με εκτίμηση, Παναγιώτης Βλάχος

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

ευχαριστούμε θερμά !!