Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Η υπόθεση Στρως Καν, πλήρης απαξίωση του αμερικανικού δικαστικού συστήματος

Όλα τελείωσαν “κατ’ ευχήν” για τον ίδιον, ο οποίος μπορεί πλέον να επιστρέψει στη Γαλλία και να προσπαθήσει να ξαναβάλει στην καρδάρα το χυμένο πολιτικό γάλα. Υπάρχει τέτοια πιθανότητα; Το γεγονός ότι έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, μετά την αθώωσή του, στα Γαλλικά, μιλώντας κατευθείαν στο συλλογικό υποσυνείδητο των Γάλλων, δείχνει πόσο γάτος πολιτικός είναι – συνεπώς τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται.

Αλλά, σε ό,τι αφορά το πολιτικό του μέλλον, ας κόψει το λαιμό του. Εμάς μας ενδιαφέρει να θυμίσουμε στους θαυμαστές του αμερικάνικου νομικού πολιτισμού αυτή τη φωτογραφία: τότε που ένας αθώος (επισήμως, πλέον) διασυρόταν σε όλον τον πλανήτη, με πλήρη αδιαφορία των υπευθύνων για τις πιθανές συνέπειες! Καμάρωναν κιόλας για την αρκουδιά τους, να μην δίνουν ούτε δεκάρα τσακιστή για το τεκμήριο της αθωότητας!

Βέβαια, η απόλυτη ξεφτίλα για το αμερικάνικο σύστημα, θα είναι η εκλογή του μπάρμπα- Δομίνικου στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας – ειδικά όταν θα κάνει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στον Ομπάμα.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: