Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Προσπάθεια να εντάξουν την Εκκλησία της Βουλγαρίας στα γρανάζια του Οικουμενισμού


Ενώ όλα έδειχναν την Εκκλησία της Βουλγαρίας να βαδίζει την παραδοσιακή και Ορθόδοξη οδό, ξαφνικά άρχισαν να προκύπτουν διάφορα Διαθρησκειακά Συνέδρια.
Το πρώτο πραγματοποιήθηκε από 3-4 Αυγούστου 2011 στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια και το δεύτερο θα διεξαχθεί στις αρχές Οκτωβρίου 2012 στη βουλγαρική πόλη της Βάρνας. (δείτε Διαθρησκειακό Συνέδριο στη Σόφια (3-4 Αυγούστου 2011)

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας έχει αποχωρήσει από το Π.Σ.Ε. (Παγκόσμιο Συμβούλιο “Εκκλησιών”) και μέχρι τώρα δεν έστελνε αντιπροσώπους στο διάλογο με τους Παπικούς επειδή θεωρούσε αναποτελεσματικό τον τρόπο που διεξάγονται οι διάλογοι.

Τι συμβαίνει όμως στους κόλπους της Εκκλησίας της Βουλγαρίας; Κάποιοι μάλλον ετοιμάζουν την επόμενη μέρα και τη μετά Πατριάρχη Μάξιμο εποχή.

Ο Μητροπολίτης Βάρνας Κύριλλος, υπήρξε ένας από τους συνδιοργανωτές του Συνεδρίου. Από την Εκκλησία της Ελλάδος παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονας καιι ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός.

Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων τόνισε τη σημασία της ειρηνικής συνύπαρξης διαφορετικών λαών και πολιτισμών και τον καθοριστικό ρόλο της θρησκείας.
Ακολουθεί από το πρακτορείο «Αmen» η ομιλία του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: