Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

#Book_rebels_GR


Ρίτσα Μασούρα
“Αισθάνομαι άνεση και ασφάλεια όταν περιβάλλομαι από βιβλία Μια βιβλιοθήκη μπορεί να γίνει οπλοστάσιο, με τα βιβλία πολυβόλα και τις λέξεις πυρομαχικά που με προστατεύουν και με προφυλάσσουν από την άγνοια…”
Ξύπνησα προχθές το πρωί κι έπεσα πάνω σ΄αυτή την ωραία φωτογραφία. Και τσίμπησα , που λένε. Κουβέντα στη κουβέντα στο facebook με φίλους πολλούς καταλήξαμε στο να στήσουμε Στοίχιση  στο  κέντρομια σελίδα με τον τίτλο #Book rebels.gr με την ελπίδα να υπάρξει ενδιαφέρον γύρω από το σύνθημα “Η Γνώση Ενώνει και Απελευθερώνει”. Η ιδέα (!) είναι να μαζευτούμε σε πλατείες με παγκάκια- ας πούμε στο Πεδίο του Αρεως – και με ένα βιβλίο στο χέρι να παραμείνουμε σιωπηλοί διαβάζοντας . Μετά το πέρασμα κάποιων ωρών, να παραδώσουμε τα βιβλία μας στους περαστικούς.
Ξέρω, είναι ουτοπικό και αφελές και ελιτίστικο. Μπορεί. Ηδη κάποια μπλογκ μας δείχνουν με το δάκτυλο ως κωμικό φαινόμενο ( έτσι με είχαν αποκαλέσει προ ετών όταν πρωτομπήκα στα μπλογκ ) , αλλά νομίζω ότι ο καθένας κάνει κάτι μέσα από την καρδιά του και με τον τρόπο που ξέρει καλά. Οσοι αγαπάμε το βιβλίο θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε ως έκφραση αντίδρασης σε όσα μας συμβαίνουν. Η γνώση μέσα από το βιβλίο , το επιλεγμένο βιβλίο, μας βοηθάει να κατανοούμε καλύτερα τα γεγονότα και να τα ερμηνεύουμε καλύτερα.

Οσοι νοιώθετε ότι αυτή η πρωτοβουλία σας λέει κάτι, μπορείτε να περάσετε να κάνετε λάικ στο
Book_rebels_GR

1 σχόλιο:

ritsa masoura είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για την ανάρτηση. Σας περιμένουμε την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 7.30 το απογευματάκι με μια αγκαλιά βιβλία που θα μοιράσουμε στον κόσμο, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, έξω από την Παλαιά Βουλή.