Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Σπρινγκ ρολς με γαρίδες

Σπρινγκ ρολς με γαρίδες

Υλικά για 12 σπρινγκ ρολς περίπου

1 πακέτο Φ. Παραδοσιακό ΚΑΝΑΚΙ (ή φτιάξτε αυτό το φύλλο)
500 γρ. γαριδόψιχα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 μεγάλα καρότα
2 κόκκινες πιπεριές
2 κολοκυθάκια
4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
ελαιόλαδο
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Για 12 άτομα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τρίβετε τα καρότα και τα κολοκυθάκια και αφαιρείτε από τις πιπεριές τα κοτσανάκια και τους σπόρους και τις ψιλοκόβετε. Σοτάρετε όλα τα λαχανικά σε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε την γαριδόψιχα και αλατοπιπερώνετε. Κατεβάζετε από την φωτιά, στραγγίζετε και ανακατεύετε με τον μαϊντανό. Φτιάχνετε τα ρολάκια σύμφωνα με τις οδηγίες. Τηγανίζετε τα σπρινγκ ρολς σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν, τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρετε.

Για να φτιάξετε Σπρινγκ Ρολς

Κόβετε τα φύλλα στη μέση. Για να κάνετε ένα ρολάκι, διπλώνετε το φύλλο στη μέση, και βάζετε διαγώνια δύο κουταλιές από το μείγμα.

.

.

.

Διπλώνετε τις δύο αντίθετες άκρες προς τα μέσα.

.

.

.

Tυλίγετε ρολό. Αλείφετε την άκρη του φύλλου με λίγο από το απράδι που περίσσεψε ελαφρά χτυπημένο για να κολλήσει. Συνεχίζετε και με τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.







πηγή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΡΟΛΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον. Υπάρχουν Όμως και Τροφές πιο Απλές Ειδικά εάν Θέλεις να Νηστέψεις Μπορείς να το Κάνεις με πιο Απλά Φαγητά οι Γαρίδες λίγο με Προκάλεσαν γενικά αυτά τα Θαλασσινά και ας είναι και Κατεψυγμένα.Υπάρχουν πιο Απλά Φαγητά Λαχανικά. Τόσα Υπάρχουνε. Οι Συνταγές Πάντος ήταν Ενδιαφέρουσες.