Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Καλλιγραφιες …μιας επιστολής


Dr. Θ......................,
Όξφορντ, Ιγγιλτέραν

Θόδωρα νομίζω ότι αυτά δεν είναι σαχλαμάρες,
γιατί κατά τη γνώμη μου:
- η μεταφορά με ΜΜΜ δεν είναι καταναλωτικό αγαθό, σαν το σουβλάκι που είναι πολυτέλεια. Στις κοινωνίες με κοινωνικό πρόσωπο, είναι παροχή.
- σε κράτη υπό ΔΝΤ και σε απολυταρχικά καθεστώτικα οι τιμές ανεβαίνουν συνεχώς, ο λαός πληρώνει κ καλείται να δείξει "πατριωτισμό" κ "φιλότιμο". Ο πολίτης αποφασίζει αν θα πιστεψει ό,τι λέει η TV κ η κυβέρνηση, ή όχι.
- Το κίνημα "Δεν πληρώνω" δε νομίζω ότι αξιώνει το μηδενισμό. "Δεν πληρώνει" διότι τα πληρώνει πολλαπλώς, οι εταιρείες(ΟΑΣΘ κ Μπόμπολας-διόδια) τα παίρνουν από το κράτος ανεξαρτήτως. (Στο λινκ του άρθρου παρακάτω "Ο καπιταλιστικός παράδεισος..." εξηγείται ολο το καθεστώς). Δεν εννοώ με τίποτε να γίνει ο ΟΑΣΘ "ανταγωνιστικός" κ να μην επιχορηγείται. Το "Δεν πληρώνω" δηλ., το νοώ ως διαμαρτυρία. Σε μια διαμαρτυρία υπάρχει κ ο κίνδυνος να παρεισφρύει κ κάποιος οπορτουνιστής-"τζαμπατζής". Αλλά κ σε μια ... κατάληψη γραφείων του ΟΑΣΘ -όπως πρότεινε ένας γνωστός- δεν υπάρχει κίνδυνος να παρεισφρύσουν μηδενιστές αναρχικοί;


Αδερφέ, τελικά έπρεπε να γράψεις κ τις πρακτικές διαμαρτυρίας που πρότεινες τηλεφωνικα, γιατί όσοι δε σε ξέρουν, ταυτίζουν όσα(μόνο) έγραψες με όσα λέει ο Μπάμπης κι ο Πορτοσάλτε πρωί-βράδυ στον Σκάι, ο Μέγκας κ οι υπουργοί που μας καλούν σε συμμόρφωση
Ο Γελαστούλης είναι με ανοιχτό το στόμα

Υ.γ. για νηστεία: Πάντως, κ στα "μεγαλύτερα" ασκηταριά, το βράδυ της Ανάστασης θα διαβαστεί το "Νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες ευφράνθητε σήμερον". Δεν ξέρω αν το διαβάζουμε τυπικά ή εθιμοτυπικά. Δυο μέρες πριν ο Χριστός θά'χει βάλει πάλι πρώτο στον Παράδεισο έναν ληστή που όλη του τη ζωή λήστευε και τελευταία στιγμή μετανόησε!
Νίντζα Εννοώ ότι οι λέξεις αντίτιμο κ κόστος παίζουν αλλιώς από οικονομικίστικα στην Άλλη λογική.(Δεν μετριάζω την ασκητική της νηστείας)
Φιλιά από Αιγαίο
Καλή συνέχεια Σαρακοστής
(με ευχή που άκουσα σε ράδιο από παππούλη, Καθαρά Δευτέρα πρωί)

Να γίνουμε αυτό που Είμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: