Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

«Πρόσωπον προς πρόσωπον»

Η Καλλιρόη Χρόνη εγκαινίασε την τέταρτη ατομική της έκθεση στη γκαλερί Σκουφά, παρουσιάζοντας θέματα που προσεγγίζουν τον προσωπικό της μύθο.

Μέσα από μια ιδιότυπη ερμηνεία της μνήμης, όπου σε πρωταρχική θέση παραμένει το ανθρώπινο στοιχείο, η έκθεση ζωγραφικής …«Πρόσωπον προς πρόσωπον» μας δίνει την ευκαιρία μέχρι τις 29 Μαρτίου να έρθουμε σε επαφή με τη σύγχρονη εικαστική ομιλία της καλλιτέχνιδας, η οποία όμως, συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα μέσα της παράδοσης.

Στην έκθεση είναι παρόντα τόσο η αναγνωρίσιμη γραφή της Καλλιρόης Χρόνη, όσο και τα στοιχεία της μορφοπλασίας της, όπως τα μουσικά όργανα και τα οικόσιτα ζώα. Σε αυτούς τους πίνακες ο έως τώρα ιδιωτικός χώρος των έργων της καθίσταται δημόσιος, αφού το μεγαλύτερο μέρος της «αφήγησης» διαδραματίζεται στη φύση.

Προετοιμασία του καμβά, σκόνες, προπλασμοί, φώτα, φωτισμοί αποτελούν το δικό της λεξιλόγιο ακριβώς όπως και το λεξιλόγιο ενός βυζαντινού αγιογράφου. Οι μορφές της κατάγονται από την «εποχή του ύπνου και της αγρύπνιας» της Μελισσάνθης και επιζητούν να προσεγγίσουν την ανθρώπινη τάξη με το δικό τους τραγούδι.

Πληροφορίες: Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4 Κολωνάκι, 210 3643025, 210 3603541, www.skoufagallery.gr . Διάρκεια μέχρι τις 29 Μαρτίου. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Σάββατο 10.00-15.30, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 17.30-21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: