Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία: καταστροφές & Ορθοδοξία...

The Orthodox Church in Japan – Japanese Orthodox Church. Προσευχή για τον ιαπωνικό λαό και τους Ορθόδοξους Ιάπωνες αδελφούς μας.


Ο σεισμός των 8,9 ρίχτερ και το τσουνάμι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες στην Ιαπωνία. Προσευχόμαστε για όλο τον Ιαπωνικό λαό και τους αδελφούς μας Ορθόδοξους Χριστιανούς της Ιαπωνίας. Οι νεκροί και οι αγνοούμενοι ξεπερνούν, πλέον, τους 1400 και σημειώθηκε έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο με αύξηση της ραδιενέργειας κάτα 20 φορές!
Ας τρέξουμε στους Ορθόδοξους ναούς, όλη τη Σαρακοστή μέχρι την Ανάσταση και το Άγιο Πάσχα, ας νηστεύσουμε, ας εξομολογηθούμε, ας κοινωνήσουμε των Αχράντων Μυστηρίων, ας προσφέρουμε σε ΕΡΓΑ ΑΓΑΠΗΣ και ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ας μονοιάσουμε με ΟΛΟΥΣ, ας προσευχηθούμε στο Τριαδικό Θεό να σώσει την ανθρωπότητα από δεινά και συμφορές, υλικές και πνευματικές, να χαρίσει μετάνοια και αιώνια ζωή (Ιωαν, 6:40-60 ) στην ανθρωπότητα, να μας αξιώσει να γίνουμε μέλη της Βασιλεία των Ουρανών.




Οι σεισμοί και τα φυσικά φαινόμενα φανερώνουν πόσο απρόβλεπτα αλλάζει η ζωή του ανθρώπου και ότι πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για το ταξίδι για τη Βασιλεία των Ουρανών. Ας μην αφήσουμε και αυτή τη Σαρακοστή να περάσει, χωρίς μετάνοια-εξομολόγηση, χωρίς Θεία Κοινωνία, χωρίς Χαιρετισμούς στη Παναγία, χωρίς τακτικό εκκλησιασμό (Κυριακή- προηγιασμένες), χωρίς έργα αγάπης για τους αδελφούς μας.
Η Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής και ο έρανος για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή σε όλους τους ναούς την Κυριακή της Ορθοδοξίας 13 Μαρτίου 2011 είναι μια ακόμα ευκαιρία που έχουμε να δείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε για την επέκταση της Βασιλείας του Θεού στη γη (Ματθ, 28:19), ότι ενδιαφερόμαστε να προσφέρουμε αγάπη σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που φροντίζουν οι Ορθόδοξες ιεραποστολές σε 80 περίπου χώρες του κόσμου.

Πανικός, θρήνος και καταστροφή από τα 8,9 Ρίχτερ – Εκατόμβες νεκρών, 300 πτώματα σε παραλία της Σεντάι – Συναγερμός στον Ειρηνικό

東京大主教々区






Δεν υπάρχουν σχόλια: