Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Και με κλειστά μάτια ...βλέπουν τα δελφίνια


Είναι ζώα κοινωνικά, πολύ έξυπνα, µε ακοή που θεωρείται πολύανώτερη από του ανθρώπου. Με βάση αυτές τις ιδιότητες, ερευνητές επιχειρούν να ερµηνεύσουν το αποτέλεσµαπειράµατος, κατά το οποίο ρινοδέλφινα µιµήθηκαν τις κινήσεις άλλων δελφινιών, παρ’ όλο που δεν µπορούσαν να τα δουν γιατί τους είχαν κλείσει τα µάτια!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», ο Τάνερ και ο Κίµπι είναι δύο – από τα 22 – ρινοδέλφινα που ζουν σε µια πισίνα του Ερευνητικού Κέντρου Δελφινιών στη Φλόριντα. Η Εµιλι Γκουαρίνο, η εκπαιδεύτρια του Τάνερ, του κλείνει τα µάτια µε πλαστικά αδιαφανή γυαλάκια. «Είσαι έτοιµος;», τον ρωτάει λίγα λεπτά αργότερα. Δίπλα του κολυµπά οΚίµπι, ο οποίος, ακολουθώντας τιςοδηγίες µιας άλλης εκπαιδεύτριας,«χαιρετά» χτυπώντας τα πτερύγιά του στο νερό. «Μπορείς να κάνεις ό,τι και ο Κίµπι;», ξαναρωτά η Γκουαρίνο τον Τάνερ. Κι εκείνος απαντά επαναλαµβάνοντας τις κινήσεις του φίλου του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον. Εγώ Πάντος Εαν Ήμουνα στην Φωτογραφία αυτή και Κολυμπούσα και Είχα Πίσω μου αυτό το Πράγμα θα Είχα Μείνει.Μου Αρέσει Πάντος που Δείχνει ο Άνθρωπος αυτός ότι το Χαίρεται ότι το Διασκεδάζει.